Vije-sti

Preminuo je David Bowie

Preminuo je David Bowie

Samo četiri dana nakon što je navršio svoj 69. rođendan, nakon 18 mjeseci borbe s rakom, preminuo je pjevač David Bowie. Velikan glam rocka, art rocka, soula, hard rocka, dance popa, punka i elektronike kroz više od 40 godina eklektične karijere ostavio je u nasljedstvo bogat opus pjesama.

"David Bowie preminuo je mirno danas, okružen članovima obitelji, nakon junačkih 18 mjeseci borbe s rakom. Dok mnogi od vas dijele bol gubitka, molimo vas da poštujete privatnost obitelji u vrijeme žalosti" - objavljeno je na službenom Facebook profilu umjetnika.

Rođen 1947. godine u Londonu kao David Robert Jones, tijekom života snimio je preko 20 albuma, od čega posljednji, "Blackstar" ugledao je svijetlo dana prošli petak na pjevačev rođendan. Hitovi kao što su "Space Oddity", "Ziggy Stardust", "China Girl", "The Man Who Sold The World", "Heroes", "Changes" živjet će viječno, jer su ostavile dubok trag na glazbenoj industriji i fanovima. 

Osim što se bavio raznim aspektima glazbe, David Bowie nastupio je kao glumac u nekolicini filmova, od kojih su najzapaženiji "The Man Who Fell to Earth", "Just a Gigolo", "The Hunger" i "Labyrinth".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni