Vije-sti

Predin i Dedić priređuju live koncert

Predin i Dedić priređuju live koncert "Tragovi u sjeti"

Koncert dvojice izvrsnih glazbenika, Zorana Predina i Matije Dedića održat će se 28. veljače u KD Vatroslav Lisinski s početkom u 20 sati.

Koncert je naslovljen "Tragovi u sjeti 1+2" čime je najavljen i njegov program. "Tragovi u sjeti" dvije su zbirke autorskih pjesama i obrada velikih hitova domaćih i regionalnih autora u specifičnom kantautorskom stilu Zorana Predina i jazz improvizaciji Matije Dedića, a koncert ujedinjuje izbor pjesama s oba albuma. 

Prva edicija "Tragovi u sjeti" izašla je 2011. godine, a "Tragovi u sjeti 2" 2016. godine. Na potonjoj nalaze se Runjićeva i Britivićeva "Potraži me u predgrađu" zajedno s nekoliko narodnih napjeva, "Lela Vranjanka", "Što će mi život" i "Sve što želim u ovom trenutku". Veliki hitovi izvedeni u maniri šansone, poput Urbanove "Moja voda", Bajagine "Zažmuri" ili Kovačeve i Britvićeve "Nadvožnjak za Trnje" čine ovaj album i koncert jedinstvenim spojem generacija i njihovih identiteta. 
Prva zbirka pjesama "Tragovi u sjeti" sadrži pjesme kao što su "Priča o Vasi Ladačkom", "Jesen u  meni", Ti si mi u krvi", "Te noći kad umrem", "Galeb i ja", "Magla"...
Zoran Predin i Matija Dedić, zajedno na sceni velike dvorane Vatroslava Lisinskog, povest će publiku na izlet kroz velike glazbene trenutke pjesmama koje su markacije scene i vremena u kojem živimo.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni