Vije-sti

Powerwolf stiže u Zagreb

Powerwolf stiže u Zagreb

Sve popularniji njemački heavy power metalci Powerwolf, nakon hrvatskog premijernog nastupa 2012. godine na Metalfestu u Zadru, napokon u srijedu 10. veljače stižu i u Zagreb, u Tvornicu Kulture! Powerwolf dolaze u sklopu europske turneje kojom promoviraju svoj novoizašli, šesti studijski album "Blessed & Possessed" koji je objavljen u srpnju 2015. godine za prestižnu metal diskografsku kuću Napalm Records.

Petorku Powerwolf su 2003. godine osnovali braća Charles and Matthew Greywolf. U počecima benda, braća Greywolf su bili na godišnjem odmoru u Rumunjskoj gdje su upoznali Attilu Dorna koji je studirao operno pjevanje na glazbenoj akademiji u Bukureštu. Attila se ubrzo preselio u Njemačku te postao frontmen benda. Attila gaji veliko zanimanje prema legendma o rumunjskom vukodlaku i vampirima što je i glavna tema večina njihovih pkesama pa tako i njihovog albuma prvijenca "Return In Bloodred" iz 2005. godine.

Powerwolf karektiziraju mračne teme, tako glazbeno kao i lirički pa i sam image kojeg je dio i corpse paint. Njihova glazba bi se mogla opisati kao power metal sa elemtima gothic metala, no zbog svoje  melodičnosti i himničnosti je publici prihvatljiva na prvo slušanje što je i razlog njihovog naglog uspjeha na metal sceni gdje su sve popularniji. Pored tema u kojima se susreću sa vukodlacima i vampirima, Paowerwolf obrađuju i mračne religijske priče.

 Početak koncerta je najavljen u 20:00  sati. Akcijske cijena ulaznica od 120 kn koje će se prodavati do 15. prosinca se mogu kupiti samo na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Octopus Tatto Studio – Ilica 98. U Rijeci: Dallas Music Shop - Splitska 2A, ON PAROLE - http://www.on-parole.com/shop/tickets. dok će se preko  Eventim sistema www.eventim.hr ulaznice po cijeni od 150 kn moći kupiti od 16. Prosinca.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni