Vije-sti

Post-rock eksplozija u Močvari uz Tides From Nebula

Post-rock eksplozija u Močvari uz Tides From Nebula

Jedan od najpoznatijih poljskih bendova, koji se može pohvaliti da su odradili preko 500 koncerata i da su imali zajedničku turneju s bendovima poput Cynic, sleepmakeswaves, After The Burial, Monuments, Obscure Sphinx, The Ocean,..., nakon četiri godine, u četvrtak 13.10., vraća se u Močvaru!

Osnovani u siječnju 2008. u Varšavi, Tides From Nebula su svojom istovremeno emocionalnom i energičnom post rock/post metal svirkom vrlo brzo skrenuli pozornost publike na sebe. Već 2009. godine objavili su prvi album "Aura", povrđujući pritom kritike koje su ih stavile na tron kao najbolji novi poljski bend te jedan od najboljih novih bendova unutar matičnog žanra.

Drugi album "Earthshine" Tides From Nebula su snimili sa Zbigniew Preisnerom, jednim od najpoznatijih svjetskih kompozitora muzike za film i kazalište. Izolirani u poljskim planinama, snimili su album prepun instrumentalnih soundscapeova koji se preklapaju iz krajnje ambijentalnih do najbučnijih trenutaka, stavljajući konačni proizvodu rame uz rame s najboljim radovima njihovih uzora poput Mogwai, GY!BE, Explosions in the Sky…

2013. godine izdali su album "Eternal Movement" koji je ulovio broje pohvale, a povod ovog koncerta u Močvari je promocija najnovijeg albuma "Safehaven" (2016.) koji je uvjerljivo najbolji album koji su dosad izdali.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni