Vije-sti

Paul The Walrus snimio novi live session i

Paul The Walrus snimio novi live session i "zarozio" Laubu

Poznati zvuci Paul The Walrusa mogu se čuti u novom ljetnom live sessionu snimljenom u Laubi koju su prigodno obukli u rozo.

U nemogućnosti da rasplešu publiku uživo, Paul The Walrus se odlučio na sljedeću najbolju opciju - uzeti instrumente, stati pred kamere i izvesti već dobro poznate hitove s prva dva EP-ija “Dolphin And Whale Watching” u izložbenom prostoru Laube.
Iako uhu već poznate, pjesme  su odsvirane i snimljene u originalnom studijskom aranzmanu  zajedno sa originalnim semplovima , perkusijama i rasporedom instrumenata. Bendu se za ovu live izvedbu na klavijaturama i perkusijama također pridružila Anja Salihagić.

Zanimljiv zvuk live sessiona prati već karakterističan vizualni stil. Pastelno rozi set daje šarm industrijskom okruženju Laube, a dinamični kolaž-kadrovi i razigrane retro animacije precizno su uhvatile i skladno upotpunile Walrusovu izvedbu. Za video i vizuale zaslužni su Dora Doko, Mirta Filipović i Matija Resman.Pandemijsko vrijeme nije utišalo Paul The Walrus, Mijolovic kaže  kako se unatoč  pandemiji u bazi uvijek nešto piše, snima, editira, priča i planira, a u najavi je i prvi dugometražni album.
Nakon što je Borna odgodio prvi album Paul The Walrusa zbog iznenadne pandemije, izdavanje singlova će se nastaviti na jesen dok će sam album biti izdan na proljeće.
Do sada Paul the Walrus iza sebe ima već dva ep-a, nastupe na najvećim hrvatskim festivalima poput INmusica  i  Ferragosto Jama, a kroz više manjih turneja predstavili su se i publici u inozemstvu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni