Vije-sti

Paolo Nutini donosi novu glazbu nakon osam godina kreativne stanke

Paolo Nutini donosi novu glazbu nakon osam godina kreativne stanke

Paolo Nutini, jedan od najvećih i najpopularnijih škotskih glazbenika modernog doba, vratio se s novom glazbom nakon stanke od preko osam godina.

Ovoga tjedna Nutini nas je počastio s dvije sjajne nove pjesme, "Through The Echoes" i  "Lose It", ali i saznajemo kako će Paolo četvrti studijski album "Last Night In The Bittersweet" objaviti 1. srpnja ove godine.

Osvrt na sve što je Paolo postigao do danas potvrđuje njegov status jedne od najvećih priča o uspjehu u povijesti britanske glazbe. Dva od njegova tri dosadašnja albuma, 'Sunny Side Up' i 'Caustic Love', zauzela su 1. mjesto na britanskim ljestvicama albuma jer su zajedno prodana u više od 8 milijuna primjeraka diljem svijeta te su prikupili 1,5 milijardi streamova na digitalnim servisima. Dobitnik nagrade Ivor Novello i višestruko nominirani glazbenik za nagradu BRIT također je prikupio izvanrednih 18 platinastih certifikata samo u Ujedinjenom Kraljevstvu.
 
Album ‘'Last Night In The Bittersweet'’ samo će nastaviti taj fenomenalan niz uspjeha. Ovaj 70-minutni dragulj čiji se zvuk proteže od klasičnog rocka preko post-punka do hipnotičnog Krautrocka, u procesu nastajanja dokazuje svoju vrijednost kao njegov najzanimljiviji I najprofinjeniji uradak do sada. Producirao ga je Paolo Nutini osobno uz Danija Castelara i Gavina Fitzjohna, a u koautorstvu izabranih pjesama su mu se priključili članovi njegovog benda.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni