Vije-sti

Raznovrstan filmski program i svjetske glazbene zvijezde čekaju vas za tjedan dana na 17. Tabor film festivalu

Raznovrstan filmski program i svjetske glazbene zvijezde čekaju vas za tjedan dana na 17. Tabor film festivalu

Od četvrtka 11. srpnja do nedjelje 14. srpnja u dvorcu Veliki tabor održava se 17. Tabor film festival koji nudi obilje dobrih filmova, koncerte svjetskih glazbenih imena, besplatni kamp i radionice.

Već tradicionalno, Tabor Film Festival donosi bogat i kvalitetan filmski i glazbeni program u zelenoj oazi desiničkog kraja i predivnom ambijentu dvorca Veliki Tabor -  festivalski doživljaj koji ne biste trebali propustiti! Uz četrdesetak stranih i domaćih filmova u konkurenciji u glavnom programu, na Tabor Film festivalu posjetitelji će moći uživati i u odličnim popratnim filmskim programima. Tako na taborski brijeg još jednom dolazi putujući program Europske filmske akademije Kratko je bitno!/Short matters! s najuspješnijim ostvarenjima mladih europskih filmaša nominiranih za prestižnu Europsku filmsku nagradu. Uz filmske retrospektive redatelja Ognjena Glavonića, Eda Lawrensona i Igora Bezinovića te Zagorski specijal u kojem će biti prikazan "Dom boraca" Ivana Ramljaka, poseban program posvećen afričkoj kinematografiji posjetitelje će odvesti na kratko putovanje kroz suvremeno video-filmsko stvaralaštvo supsaharske Afrike.


Najzabavniji filmski program Noć žive publike u kojoj je gledateljima dozvoljeno zaboraviti na sve fine manire i konvencije ove će godine voditi svima poznati Mario Kovač, koji se taborskoj ekipi pridružuje i u ulozi voditelja filmskog kviza za posjetitelje.

Svakako još jednom treba podsjetiti na ovogodišnji izvrstan i ekskluzivan koncertni program za prave glazboljupce, a u kojem gostuju svjetske zvijezde poput australskog street performera Dub Fx-a, britanske skupine Fujiya& Miyagi ili world music atrakcije Širom. Premijerno u Hrvatskoj Tabor dovodi i beogradsku Bellu Techniku, a ovoj se listi pridružuju i jedan od najperspektivnijih bendova niške alternativne scene Igralom, slovenski sastav Zajtrk te hrvatski bend The Marshmalow Notebooks. Posebno ozračje pružit će koncerti u Grešnoj gorici, na kojima u sklopu programa Food&Jazz nastupaju Duo Franolić Ćulap i legendarni Drago Diklić.

Ples do jutra odvijat će se uz Campfire Stage, gdje će nastupiti razni DJ-evi, a resident DJ Venom će uz koncerte održati i radionicu za zainteresirane posjetitelje. Popratni sadržaji između ostalog nude radionicu Antona Rudana poznatijeg kao Lovca na bilje, svakodnevnu jogu, filmsku prezentaciju #EU&ME projekta EU komisije, kao i reviju oldtimera.

Uz besplatan kamp, popuste na smještaje i kupanje u bazenima Terme Tuhelj, i ove je godine organiziran prijevoz do podnožja dvorca, pri čemu treba istaći poseban festivalski bus na dan otvaranja kada nastupa Dub Fx - sve informacije dostupne su na www.taborfilmfestival.com.
Tabor Film Festival već je godinama nezaobilazna postaja svim urbanim festivalskim nomadima koji cijene kvalitetan program te ležernu i opuštajuću atmosferu po kojoj je ovaj festival nadaleko poznat.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni