Vije-sti

Otkrijte SUN U uz novi album

Otkrijte SUN U uz novi album "Discover"

Multitalentirana umjetnica predstavlja svoj album prvijenac "Discover" koji će koncertno promovirati neonskim spektaklom u Pogonu Jedinstvo

U subotu 2. studenog, multitalnentirana glazbenica i vizualna umjetnica SUN U (Sanja Šiljković), u Pogonu Jedinstvo predstavit će svoj album prvijenac "Discover" u izdanju izdavačke kuće  Aquarius Records.

"Drago mi je da je ‘prva etapa’ napokon izašla van. Pod tim prvenstveno mislim na zvučni dio jer su pjesme izmiješane žanrovski kao spoj onog što sam napravila u fazi dok se još nisam predstavila kao “SUN U” i one koje su nastale nakon što sam izašla pod tim imenom. Bez obzira na to, tematika unutar samih pjesama je ista. Htjela sam dizajnom zaokružiti priču i tako se obratila Senor agenciji koja je savršeno pospajale sve ‘točke’ i konceptualno upakirala sve u jednu fizičku formu.", izjavila je Sanja.

Ranije objavljeni singlovi "Double Trouble", "Hurricane" i "When Everything Goes Down" oduševili su kritiku i publiku, a interes za glazbu SUN U bio je vidljiv i na prvom preslušavanju i potpisivanju albuma prošlog tjedna u Aquarius Music Shopu gdje se okupio velik broj obožavatelja i predstavnika medija.

"Discover" u sebi krije brojna značenja koja najbolje može otkriti sama Sanja:

"Samo ime albuma 'Discover' sadrži više spektara unutar sebe, počevši od riječi ‘Disco’ s obzirom na to da su pjesme većinom plesne, do tematike unutar pjesama poput samootkrivanja kroz neki ‘motivacijski govor’, navođenje kako trebamo ispravljati sve stvari s kojima nismo zadovoljni, prihvatiti mane, raditi na njima, 'ganjati' neku svoju individualnu utopiju, sreću, potencijal.

Uvijek kažem da je sretan čovjek zdrav čovjek i za sebe i za okolinu, a sve to dolazi kad se osobno prihvatimo, pronađemo, dozvolimo si da se otkrijemo. Riječ “Discover” idealna je riječ za upakirati cijelu tematiku, a  onda još kao treću foru imamo koncept s otklanjanjem životnih barijera, skidanjem maske prema sebi i drugima, tako i fizički album preko sebe ima sloj/premaz koji se mora skinut kako bi otkrili što je zapravo ispod njega, kako volim reći, "discoverat" što se nalazi ispod površine."

Ulaznice za koncertnu promociju albuma “Discover” SUN U po cijeni od 40 kn u pretprodaji te 50 kn na dan koncerta potražite putem sustava Entrio ili na blagajni kluba.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni