Vije-sti

Objavljena satnica za Prvi maj geri

Objavljena satnica za Prvi maj geri

U subotu 30.travnja u pulskom Uljaniku nastupiti će neka od najzvučnijih imena regionalne punk scene predvođeni Six Packom i Pasima.

Satnica:
Vrata: 19:30 sati
Reanimacija:20:15 sati
Kreso i kisele kise: 21:00 sati
Six Pack: 22:15 sati
Pasi: 00:00 sati

Izvođači:
Six Pack na sceni dijeluje već 21.godinu, a sastavljen od članova bendova s različitim glazbenim usmjerenjima koji su u vrijeme okupljanja činili bazu rock scene Smederevske Palanke, u listopadu 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju većine glazbenih kritičara, kolega i publike, jedan od najutjecajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk rock bendova na Balkanu.
Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim nastupima, Six Pack je jedan od prvih domaćih underground bendova koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svugdje gdje se svirati može.
Vec '95. godine, nepunih godinu dana od nastanka benda, Six Pack je odsvirao mini tour po Grčkoj, '98. tour u Holandiji, a ex-Yu republike su lokacije na kojima je sada česće nego kod kuće.
Ne odričući se svojih punkrock stavova, Six Pack je uspio napisati neke od najljepših ljubavnih textova u srpskoj rock povijesti, a isto tako i iskritizirati sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema, kroz svoju diskografiju koja počinje albumom "Pretnja ili molitva?", zatim nastavlja kultnim albumom "Fabrička greška" , totalno sirovim i beskompromisnim "Minut ćutanja", te veličanstvenim albumom "Musique", koji je po službenim rezultatima IPS-a i MAMUT-a jedan od naprodavanijih rock albuma iz tog vremena u Srbiji.
Posljednji album Epicentar je do sada sa stranica benda skinulo oko 50.000 fanova,a u Pulu nam stizu nakon dugih 5 godina!

Punk bend Pasi iz Rijeke slavi punih 20 godina postojanja. No, kako su svečane obljetnice najbolji povod za prekide, također objavljuju razlaz i prekid aktivnog sviranja.Kako sada stoje stvari u Puli ce im biti zadnji koncert u karijeri.Postojecoj postavi će se pridružiti brojni bivši članovi: Mitar, Cola, Marino, Sale, Splićo i Grga, što znači da imamo više nego dvije kompletne postave i proći će solidan repertoar koji su u ovih 20 godina uspjeli složiti.

Raspadom benda Bjuti Centar 2008. godine, tri člana na čelu sa Krešimirom Burićem pokreću novi bend pod imenom Krešo i Kisele Kiše. U početku je dio repertoara preuzet i prerađen iz benda Bjuti Centar, no već 2009. godine bend ulazi u studio i snima svoj demo prvjenac "Još ti nije kasno". Album se izdaje u suradnji sa Fat Brek rec. Album je vrlo dobro prihvaćen u punk-rock krugovima, kako u Rijeci tako i šire u Hrvatskoj. Promoviranje albuma odvija se u 2010., 2011. i 2012. kada se obilaze klubovi i festivali po cijeloj Hrvatskoj te povremeno odlazi na izlete u Sloveniju. Ponovni ulazak u studio dešava se početkom 2013. kada nastaje album "Još ti nije jasno da ti nije kasno", sa više ni manje nego 29 pjesama. Taman pri kraju snimanja došlo je do malih turbulencija te je bend izašao sa novim gitaristom Nenadom Stošićem i podebljan za trombon u brass sekciji, kojeg drži Petar Tepšić. Na albumu gostuju Shamso 69 iz popularnih Brkova, Kristina Radovčić iz the Shaionesa te Zoran Štajduhar Zoff, frontmen legendarnog riječkog benda Grč. Ilustracije za omot su ruku djelo mladih nagrađivanih delničkih umjetnica Apolonije i Agate Lučić. 
Krešo i Kisele Kiše su uz legendarne Pase najpoznatiji i najtraženiji riječki punk-rock bend. U šest godina postojanja odsvirali su blizu sto koncerata i festivala po Hrvatskoj i Sloveniji. Bend, odnosno njihovu muziku mnogi uspoređuju sa ranim uratcima Hladnog Piva. Muzika kakvu ova vesela skupina proizvodi svrstala bi se u čistokrvni Punk sa zafrkantskim tekstovima iz naroda. Teme koje najviše prolaze kroz tekstove su birtija, alkohol, ljubav, sex, tučnjave, kućanski poslovi, posao, nogomet, kladionica te kombinacije istih. Većinu tekstova napisao je frontmen benda Krešimir Burić. Uz osnovnu postavu bend ima i brass sekciju koja odlično nadopunjava žestoke melodije, ali i ska dionice koje se povremeno javljaju u određenim pjesmama. Prošle 2015. snimljeni su spotovi za pjesme "Uvijek".i " Inače?! ". Bendu je te iste godine kao dokaz za kvalitetan rad došla pozivnica od Hladnog Piva da im budu support na njihovoj proslavi 25 godišnjice na zagrebačkoj šalati gdje su nastupili pred oko 4000 ljudi . Trenutno bend priprema novi treći studijski album koji je snimljen u studiu HRT- a kao nagrada za pobjedu na Hr demo klubu. Ove 2016 godine očekuje se velika promotivna turneja koja bi osim hrvatskih festivala i klubova trebala obuhvatiti i bugarske gradove Sofiju,Burgas i Varnu.

Reanimacija svira od ljeta 2003. kada je instrumente držala prva postava benda koja se trudila svirati mješavinu svega što je punk iznjedrio od ‘77. naovamo. U toj postavi snimljen je i prvi diy demo, simbolično nazvan "DEMOnstracija prva" koji je izašao u izdanju NIP-a kao njegovo 5.izdanje. Početkom 2005. rasformirala se prva postava te se u preostala 3 mjeseca uvježbava postava sa novim gitaristom.U proljeće 2005. godine bend odlazi na 10-dnevnu turneju po Njemačkoj i Nizozemskoj te po povratku snima u 7.mj. 2005. prvi studijski album nazvan "Streets of Pula" koji savršeno ocrtava glazbu kakvu danas sviraju.Kroz godine bend doživljava još nekoliko izmjena u postavi (od čije je prvobitne postave ostao samo pjevač) te u sadašnjoj postavi se ustaljuje od proljeća 2007. godine kao kvalitetni himnični punkrock bend stare engleske škole i sve prožeto tipičnim "pulskim zvukom". Nasljednici pulske punkrock škole ’90-ih koja je tada bila predvođena bendovima poput Fakofbolan, Frontalni Udar, …Odsvirali su zapaženije nastupe po raznoraznim domaćim i stranim hc/punk festivalima, kao i brdo pojedinačnih svirki punih pozitivnog kaosa i energije koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Time Reanimacija ostaje jedini živući bend (osim neuništivih Antitodora) koji i dalje prenosi taj stari zvuk na novije generacije u gradu. Na ljeto 2009. godine Reanimacija je snimila drugi DIY album u studiju"JA SAM GLUH" kod Juleta ,pod nazivom "Savršene Mozgovne Egzibicije - SME" koji je posvećen tragično preminulom prijatelju Alešu Rodiću-Šeli kojim je bend napravio veliki odmak od prvih izdanja dajući ustaljenom postavom svom bendu potpuniji i moćniji zvuk u lijepoj simbiozi sa himničkim teksovima, sing-a-long vokalima, sa veoma jasnim reminiscencijama na punkrock/Oi bendove 70.ih godina.
Krajem 2010. godine sami su (totallydoityourself) snimili EP album "Uliča Oporba" sa 6 pjesama koji se može besplatno skinuti sa interneta.
Ugl. u 2016. album je u pripremi I imati cemo priliku poslusati nove stvari na koncertu!

Prije,izmedu i poslije svirke mjuzu vrti Leo Krizman!

Cijena ulaznice 65 kn u pretprodaji, 80 kn na ulazu u klub.

Karte u prodaji na sljedećim mjestima u Puli: 
-Rock Bar Mimoza 
-Indian shop freak out!
Cijena karte do 23.04. 55 kn
Cijena karte od 23.04 do 30.04. 65 kn
Cijena na ulazu je 80 kn

U rijeci karte u pretprodaji nabavite u prostorijama udruge Music BOX (Ri Rock) svaki dan od 15 do 19h.
Samo prije polaska nazovite Vinka na broj 095 884 7775 da ne poljubite vrata posto je na sto strana 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni