Vije-sti

Novo ime domaće scene RODEO predstavlja debi singl

photo: Rodeo, credit: Dinko Šimac

Novo ime domaće scene RODEO predstavlja debi singl "Imperator"

RODEO je u gradu! Novo indie rock ime na domaćoj sceni predstavlja se kroz prvi singl „Imperator” objavljen za diskografa Dostava Zvuka. Peteročlani bend poigrava se elementima jazza i progresije uz vješto nadmetanje sanjivog vokala i zaigranog ritma.

RODEO je indie rock bend čiji su članovi već ostavili traga na nezavisnoj domaćoj sceni u solo i drugim projektima, a čine ga Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).

„Imperator“ osvaja nevjerojatnom lakoćom ulaska u podsvijest slušatelja, pjesma se razvija kroz spretno isprepletanje neočekivanih glazbenih elemenata, a nagovještaj zvuka benda unosi svježinu u moru već provjerenih glazbenih formula.

 

 

Imperator je izlika, razlog i poticaj. On je dozvola za šutnju i kazna za pokušaj. Morem nedaća plovi na luksuznoj jahti, a istovremeno dok gladnima daje, njima se i hrani. Iz beznačajnih riječi stvara velike priče koje očaravaju i privlače priproste glave, a one razborite vječito more. – objašnjava RODEO.

Singl, kao i miks, je snimljen u studiju Pod.room Dražena Gavrilovića dok master potpisuje Pavle Miholjević. Videospot, čija je namjera duboko propitkivanje svijesti, svog unutarnjeg glasa i odnosa prema sebi samom, je djelo Dinka Šimca (Beyond Pines Film).

 

Singl „Imperator“ dostupan je putem YouTube kanala benda te na svim streaming servisima:
YouTube: http://bit.ly/imperator_yt
Deezer: http://bit.ly/imperator_dz
Spottify: http://bit.ly/imperator_sp
Tidal: http://bit.ly/imperator_td
iTunes: http://bit.ly/imperator_it

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni