Vije-sti

Novim singlom i spotom

photo: Mašinko, credit: Hrvoje Baudoin

Novim singlom i spotom "Sitne duše" Mašinko su korak bliže novom studijskom izdanju

Nekoliko mjeseci nakon što su objavili naslovni singl i spot albuma "Pozovite rapsode", Mašinko publici sada predstavlja pjesmu i video "Sitne duše".

"Sitnu dušu" u spotu glumi poznati domaći glumac Roko Sikavica, a u pomoć su mu priskočili svi članovi benda. Video je sniman pod režiserskom palicom Radislava Jovanova Gonza u Mariji Bistrici. Producent spota je Roko Dropuljić, a direktor fotografije Stanko Herceg (HFS). Za glazbu i aranžman pjesme zaslužan je čitav bend, dok tekst potpisuje Srđan Grbić. Miks i master potpisuje Leonard Klaić, koji je produkciju radio skupa s bendom.

Mašinko je prije nekoliko dana energičnom svirkom na neko vrijeme zatvorio zagrebački KSET, a njihovi novi nastupi uskoro će biti najavljeni. Singlovima "Pozovite rapsode" i "Sitne duše" Mašinko nastavlja niz svojih već dobro poznatih singlova neopterećenog pristupa i razigranog zvuka, zbog kojih su i postali poznati kao jedan od najvoljenijih punk bendova nove generacije. 

Album "Pozovite rapsode" bend će objaviti sredinom listopada ove godine, a publici su na koncertima već dali naznake kako će njihov novi studijski uradak zvučati.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni