Vije-sti

Mixed Up Mary najavljuju dark - noir poslasticu na Zagreb Design Weeku

Mixed Up Mary najavljuju dark - noir poslasticu na Zagreb Design Weeku

Bend će nastupiti u sklopu glazbenog programa pod nazivom "The Sound of the 20s"

Zagreb Design Week je manifestacija koja godinama potiče razvoj hrvatskog dizajna, a dizajneri dobivaju priliku za izlaganje vlastitih radova, kao i za dobivanje novčane nagrade koja potiče nastavak njihovog rada. Osim dizajnerskih radova, već šestu godinu zaredom cijelu manifestaciju prati i bogati glazbeni program. Ove godine u sklopu manifestacije pozornicu će preuzeti noir-pop skupina Mixed Up Mary, 11. svibnja u Dizajn parku skrivenom iza Hale V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Skupina Mixed Up Mary tako će uživo predstaviti pjesme sa svojeg hvaljenog debitantskog albuma "Umolomni", kojeg su objavili u listopadu prošle godine.  Album donosi 11 autorskih pjesama i predstavila ga je naslovna pjesma "Umolomni" koju vodi jaka emocija i snažna melodija.

Osnovicu benda Mixed Up Mary čine supružnici Ana i Konrad Lovrenčić. Zajedničko životno putovanje i ljubav prema glazbi potaknula ih je da zajedno počnu stvarati i glazbu, a to stvaranje se pokazalo uspješnim. Ostatak članova sačinjen je od glazbenih kolega iz Konradove neposredne blizine – uskoro su im se pridružili klavijaturist Davor Zanoški i gitarist Erol Zejnilović iz skupine Elemental, a nakon nekog vremena i bubnjar Silvio Bočić (Mangroove, Darko Rundek).

Publika od nas može očekivati odličan provod, dark – noir pop poslasticu, a nakon koncerta dijelimo besplatne i neprofesionalne dizajnerske savjete. Uzbuđeni smo, jedva čekamo i nadamo se da će publika doći u što većem broju! - poručili su Ana i Konrad Lovrenčić.


Jedna od pjesama na koncertu bit će i novi singl skupine Mixed Up Mary pod imenom "Moja bedra te pamte", koja je, kao i cijeli album, prožeta slikovitom lirikom i emotivnom glazbom Ane Lovrenčić, umotanih u produkciju Konrada Lovrenčića. Mix i mastering izdanja napravio je Srđan Sekulović Skansi, a hrvatska publika album "Umolomni" može preuzeti u fizičkom izdanju ili ga slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu:

CD: https://mixedupmary.lnk.to/umolomniCeDe

Digital: https://mixedupmary.lnk.to/umolomni
 

Zagreb Design Week svojim glazbenim programom ove godine predstavlja viziju zvuka Dvadesetih, desetljeća koje nam slijedi. Ovogodišnji glazbeni urednik festivala je Ilko Čulić, a vjerno slijedi temu ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka: "Changing The Game – Nova budućnost".  Osim benda Mixed Up Mary, na festivalu će zasvirati i bend Mangroove, a kroz šest dana festivala za glazbu se brine i devet odličnih DJ-a.


Ulaznica za glazbeni program uključena je u cijenu karte za Zagreb Design Week i to po cijeni od 25 kuna za dnevnu, a 100 kuna za festivalsku ulaznicu. Ista obuhvaća izložbu u Design parku, Market, predavanja i projekcije te glazbeni program. Sve dodatne informacije dostupne su na web i Facebook stranici Design Weeka Zagreb:

WEB: https://zagrebdesignweek.com/

Facebook: https://www.facebook.com/zagrebdesignweek/

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni