Vije-sti

Novi video singl zagrebačkih rockera Achromatic Attic – “It’s Been A While”

Novi video singl zagrebačkih rockera Achromatic Attic – “It’s Been A While”

Ususret njihovom nastupu na Good Vibrationsu večeras, 27. svibnja, zagrebački bend Achromatic Attic objavio je spot za novi singl “It’s Been A While” s nadolazećeg trećeg EP-a.

“Pjesma govori o zaigranosti i ljudskoj mašti. O svima poznatim situacijama kada ti se dogodi nešto predivno što možeš podijeliti s tebi jako dragom osobom. U tom trenutku više ništa nije bitno i možeš se veselit do jutra ne misleći ni na što. Nakon spota za pjesmu “Reconciliation”, koji je nešto ozbiljniji, ovaj spot je veseo i zaigran, baš poput pjesme. ” Izjavio je bend.

Spot je snimio prijatelj benda Marko Knezović uz pomoć ekipe iz Metal View Photographya. Redatelji su basist i pjevač benda, Matej Lagura i Dino Seferović te Marko knezović. U spotu glume Lara Hamer, Dino Seferović, Matej Lagura i Marko Knezović.

Achromatic Attic je alternative/garage rock bend iz Zagreba osnovan 2009., a u trenutnom sastavu svira od travnja 2010. godine. Bend čine Dino (vokal i ritam gitara), Matt (prateći vokal i bass), Mislav (solo gitara) te Domo (prateći vokal i bubnjevi). 2013. godine bend je pobjedio na INmusicovom natječaju “Zasviraj sa Žujom” te time dobiva priliku svirati na glavnoj pozornici spomenutog festivala, ali i u Engleskoj u glasovitom The Assembly klubu. Bend je u rujnu iste godine nastupao kao predgrupa bendu Manu Chao. Do sada ima dva objavljena EP-a (Glassy Sweeper – 2013., Wondering Why – 2014.), a nadolazeći EP završit će planiranu trilogiju.

Kao i EP koji je gotovo u cijelosti snimljen u Achromatic Atticovom kućnom studiju, tako je i spot njihovih ruku djelo.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni