Vije-sti

Novi singl grupe Brain Production – “Tu sam”

Novi singl grupe Brain Production – “Tu sam”

Singlom “Tu sam” bend najavljuje drugi album i jasno poručuje da se na njega ne treba zaboraviti! Uz najavni single, noviji koncerti pružaju priliku da se čuju i neke nove pjesme koje će se naći na novom albumu.

Svima koji nisu bili na KSET-ovom programu Čuješ?! 3.ožujka.2015. sljedeća prilika za poslušati bend bit će 19.ožujka, u Vintage industrial baru u sklopu programa “Ludwine Kronike” gdje nastupaju uz bendove  Zippo i Simeon Soul Charger. Ljubitelji mekanijeg zvuka doći će na svoje već 13.ožujka. kada ce Brain Production akustično nastupiti live na Radio Studentu u emisiji “Iskopčani petak” i najavit svoj nastup u Vintage-u.

 

Brain Production je krčka energična progressive punk rock četvorka. Krajem rujna 2013. godine objavila je album prvijenac imena “Osam” koji se može besplatno skinuti na njihovm bandcamp profilu. Unazad par godina pobjedili su na RiRock festivalu (2010), nastupili na finalu HR demo kluba (2012) i finalu HGF-a (2012).

Promocija albuma održana je u klubu KSET uz support benda Ruiz koji se po zadnji put okupio samo  radi ovih momaka.

Bend je karakterističan po iznimno energičnom nastupu, odrješitih riffova, gitarističkim izletima bluesa u sinkopama punk rocka, što daje jednu mješavinu u kojoj mnogi pronalaze sebi zanimljive melodije, žanrove i podžanrove. Lirika je uglavnom lucidna i satirična, s učestalim metaforama i igrama riječi iz kojih slušatelj stvara slike proizvoljno.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni