Vije-sti

Objavljena su prva tri izvođača koja će nastupati na Velvet festivalu

Objavljena su prva tri izvođača koja će nastupati na Velvet festivalu

Velvet festival, koji će se ove godine održati prvi puta na otoku Krku u mjestu Punat, na službenoj je Facebook stranici objavio prva tri izvođača koja će rasplesati i zabavljati publiku 20. kolovoza do ranih jutarnjih sati.

Prvi je potvrđeni bend Haiku Garden, ljubljanski četverac koji postoji od jeseni 2014. godine. Ovaj će gitaristički bend, koji svoj zvuk temelji na shoegazeu/dreampopu, ponuditi distorzirani zvuk i vijugavo psihodelično višeglasje. S obzirom da su dosada samo jednom nastupali u Hrvatskoj kao predgrupa američkom bendu King Who, organizatori su i više nego sretni najaviti upravo njih na Velvet festivalu!

Sljedeće najavljeni bend nastavlja s psihodeličnom elektro pop glazbom, a radi se o dvojcu Ti iz Beograda. Ilija Duni i Trajče Nikolovski s jednom će gitarom, dva mikrofona te hrpom čudnih pedala i retro-elektronskim bubnjem publiku "uljuljati" u sanjive melodije dream pop zvuka koji uvelike podsjećaju na velikane glazbe kao što su Tame Impala, Yuck ili Beach House.

Kao uvertiru, Velvet festival je u suradnji s turističkom agencijom "More" najavio nekoliko sati vrhunske zabave na brodu "Lahor", gdje će glazbeni dio predvoditi riječki DJ Mile Voli Disko. Organizatori garantiraju fantastičnu zabavu i nezaboravan provod uz disko atmosferu te zalazak sunca, a posebna vijest je ta da će party-brod dovesti sve njegove posjetitelje direktno na ulaz festivala! Najavljena cijena ulaznica za party-brod iznosi 50 kuna. Za sve one koji se odluče nakon boat-partyja nastaviti zabavljati do kasno u noć na samome festivalu u Punti de Bij, organizatori su pripremili još jednu pogodnost - cijenu ulaznica od 30 kuna! Broj je ulaznica za navedeni event ograničen, a rezervacije su moguće na: rezervacije@velvetfestival.com.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni