Vije-sti

Bend Ivo Horvat otkriva tajnu svog imena

Bend Ivo Horvat otkriva tajnu svog imena

Bend Ivo Horvat iz Velike Gorice ima novu pjesmu, poslušajte kako zvuči "Zaboravi na sve" 

Kako je rock’n’roll povezan s botanikom? Tajnu otkrivamo odmah, a tajna je u imenu – Ivo Horvat. Ivo Horvat je najpoznatiji hrvatski botaničar, ali i ime velikogoričkog benda čiji hitovi već neko vrijeme zauzimaju mjesta na top ljestvicama. No vratimo se gospodinu Horvatu. Ivo Horvat je, kako ga opisuju u udžbenicima i na web stranicama, poznati hrvatski botaničar svjetskog ugleda, a najpoznatiji je po svojem djelovanju kroz koje je htio upoznati znanstveni svijet s osobitostima biljnih zajednica ilirskog vegetacijskog pojasa.

Otkud zanimanje za botaniku i kako je povezuju sa svojim glazbenim djelovanjem, objasnio nam je jedan od osnivača benda, Ante Vidović: “Sve nas okuplja sličan um, jednostavnost, prijateljstvo, ljubav prema glazbi i ono što je najzabavnije - ljubav prema  botanici. Zato dok smo skupa sadimo, uzgajamo biljke i stvaramo autorsku glazbu.”

Bend je svoj prvi hit “posadio” u naše uši kada se predstavio singlom “Novo lice”, a nakon toga su izbacili sljedeći naziva “Sami”. Singlovi su postigli zapažen uspjeh što je dečkima bio znak da trebaju nastaviti u tom smjeru, a bili su i dodatni poticaj za stvaranje singla “Zaboravi na sve”: “Čuli smo pjesmu i nakon razgovora shvatili da je Ivo totalno zaljubljive prirode, romantičar u duši. Priče o ludostima koje je radio zbog ljubavi su spontano navele ideju u tom smjeru. Da li je baš spreman na nešto poput radnje u spotu, to svakako morate pitati njega, ali interesantno je do kojih su sve granica ljudi spremni ići zbog leptirića u trbuhu. Stvarno nam je gušt raditi s takvim bendom jer energija koju prenose je zaista zarazna” komentirali su redatelji spota Marko Đurin i Midhad Mulabdić. Pjesmu prati spot koji je pravi kratki akcijski film, a za video je zaslužna ekipa iz Hidrogen films-a.

Singl je sniman u glazbenom studiju AbuDublin, a autori glazbe i teksta su Ivan i Ante Vidović.

“Pjesma je ljubavna i govori o zrelom odnosu žene i muškarca i o situaciji gdje ljubav traje dugo i prepoznata je kao ona “prava”. Ta prava ljubav dolazi nakon početnih šmeterlinga, zanosa pa prkosa, ponosa i ostalih životnih okolnosti, ali je i dalje onako pomalo “tinejdžerski” romantična. Znate i sami da u slobodno vrijeme sviramo na vjenčanjima u Band Retrodukcija te da smo vidjeli i doživjeli razne necenzurirane situacije. Da svega toga skupa nije bilo, možda ne bi bilo ni ove pjesme. Al sretni smo da ćemo je se riješiti, da se ne svađa s ostalima koje jedva čekaju red. “Zaboravi na sve”, kao i sve prethodne pjesme smo snimili u našoj staroj buksi u atomskom skloništu. To je ujedno i zadnja pjesma snimana tamo jer smo napravili jedan nama važan korak naprijed, a to je da otvaramo novi glazbeni studio u Velikoj Gorici imena AbuDublin. Tako da vjerujemo da ćemo u našim budućim pjesmama imati još bolji zvuk nego dosad”, zaključili su dečki.

Tko kaže da rock’n’roll nije edukativan? Svi vi željnih novih znanja i zvukova, poslušajte novu pjesmu "Zaboravi na sve."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni