Vije-sti

Nina Kraljić i Marin Jurić-Čivro nominirani za Best Adria Act

Nina Kraljić i Marin Jurić-Čivro nominirani za Best Adria Act

Tradicionalna dodjela europskih glazbenih nagrada MTV EMA održat će se sredinom studenog u Londonu, a ovih je dana otkrivena i lista nominacija. Ono što svakako plijeni našu pažnju su nominacije izvođača iz Universal Music glazbene obitelji, uključujući Best Adria Act kategoriju, u kojoj su nominirani Nina Kraljić i Marin Jurić-Čivro.

I ove godine dobitnike biraju glazbeni fanovi iz čitavog svijeta, koji za svoje favorite mogu glasati putem stranice:

http://www.mtvema.com/en-adriatic/vote

Prema broju nominacija listu predvodi Taylor Swift, koja je za nagradu nominirana u ukupno šest kategorija, što uključuje i Best Video nominaciju. Iz Universal Music glazbene obitelji slijede ju Shawn Mendes i Kendrick Lamar s ukupno pet nominacija.

Interesantno je kako se od ove godine kategorije Best Male i Best Female spajaju u jednu - Best Artist kategoriju. U ovoj novoj kategoriji uz spomenute Taylor, Kendricka i Shawna, nominirana je i Ariana Grande.

Godinu za godinu, MTV EMA dodjeljuje i nagradu u nama interesantnoj regionalnoj kategoriji Best Adria Act, u kojoj su ovom prilikom iz Universal Music glazbene obitelji nominirani Marin Jurić-Čivro i Nina Kraljić!

„Objava o nominaciji me totalno oduševila i počašćena sam da sam nominirana u regionalnoj kategoriji u okruženju sjajnih muzičara. Super je osjećaj i biti spomenut uz najpoznatija imena svjetske glazbene scene. Bila bih jako, jako sretna da to osvojim, priznajem!“, otkriva Nina Kraljić, dok je Marin Jurić-Čivro putem svog Facebooka kratko napisao „Stigla je MTV EMA Best Adria Act nominacija! Skačem od sreće!“.

Fanovi za svoje favorite mogu glasati i u kategoriji Best Adria Act, a glasanje traje do 11. studenog, putem MTV EMA stranice: http://www.mtvema.com/. Na istome mjestu moguće je pronaći i čitavu listu svih nominiranih po kategorijama. Svečana ceremonija dodjele glazbenih nagrada održat će se 12. studenog.
Podsjećamo, Nina Kraljić je nedavno kao novi singl s albuma „Samo“ predstavila pjesmu „Negdje“, s pratećim videospotom: http://nina.lnk.to/NegdjeVideo, dok je Marin Jurić-Čivro početkom ljeta objavio zamijećeni singl „Još uvijek“, nakon čega je uslijedila i objava videa: https://Civro.lnk.to/JosUvijekVideo.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni