Vije-sti

Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Beograd

Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Beograd

Jedna od najupečatljivijih pojava svjetske glazbene scene, cijenjeni autor i izvođač, Nick Cave sa svojim bendom The Bad Seeds, nastupit će u beogradskoj Kombank Areni.

Nick Cave & The Bad Seeds održat će 28. listopada u okviru svoje svjetske turneje na kojoj predstavljaju album „Skeleton Tree“ koji se našao na prvim pozicijama brojnih svjetskih lista slušanosti dok mu je Guardian povjerio pet zvjezdica i opisao kao „remek djelo ljubavi i razaranja“.
Nick Cave & The Bad Seeds prodali su više od 5 milijuna albuma širom svijeta i ostavili dubok i dalekosežan utjecaj na svjetsku umjetničku scenu.

Prethodni nastup Nick Cave & The Bad Seeds u Areni proglašen je za najbolji koncert 2008. godine u Srbiji. Ovo je bio jedan od najdužih koncerata ovog glazbenika koji je trajao blizu 150 minuta pri čemu je Nick Cave više puta ispunjavao muzičke želje svojih fanova.

Prvi bis trajao je oko sat vremena. Svaka sljedeća pjesma podizala je raspaljenost atmosfere, a Cavese još više opustio svojim „rokerskim akrobacijama“ za mikrofonom... – izvještavali su domaći mediji.

Novi album koji će pored svojih starih pjesama, predstaviti u Kombank Areni, 28. listopada, nastajao je u periodu kada je Cave izgubio sina i objavljen je dan nakon premijere dokumentarca novozelandskog redatelja Andrew Dominica „One More Time With Feeling“ koji svjedoči o glazbenikovoj patnji i traumi. 

Skeleton Tree našao se na prvom mjestu slušanosti u osam zemalja. Album je bendu donio najviše pozicije ikada na britanskoj (UK: 2) i američkoj listi slušanosti (Billboard: 27). Nick Cave & The Bad Seeds su nedavno nominirani za Brit nagradu (2017.) u kategoriji “Najbolja međunarodna grupa”.

Nick Cave & The Bad Seeds turneju su započeli nastupima u Australiji i na Novom Zelandu, a od jeseni se premješta u Europu u okviru koje će posjetiti i Beograd.

Nick Cave dolazi sa svojim dugogodišnjim suradnikom, tekstopiscem Warrenom Ellisom kao i bendom koji čine Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica i Larry Mullins.

Prodaja ulaznica za koncert Nick Cave & The Bad Seeds koji će se održati 28. oktobra u Kombank Areni, počinje od petka, 17. veljače.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni