Vije-sti

Nebo Roza support Mikiju Solusu u Tvornici kulture

Nebo Roza support Mikiju Solusu u Tvornici kulture

Reper/šansonjer/jazzer Miki Solus u Tvornici kulture će 16. studenog koncertno predstaviti novi studijski album, "Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama".

Radi se o njegovom trećem albumu, kojim zatvara svoju „Muzičku trilogiju“ (Muzika sumnjive kvalitete, 2011., Muzika za djecu penzionere, 2015., Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama, 2017.).

Support Mikiju na koncertu u Tvornici će biti Nebo Roza, kantautorski projekt iza čijeg imena se skriva mladi multiinstrumentalist Branimir Norac. Projekt je službeno zaživio u siječnju 2015. godine, a nastup u zagrebačkom klubu Klub. u sklopu natjecanja HR Demo Klub je označio početak razvoja karijere talentiranog Sinjanina. 

„Muzika o nogometu, jazzu i palačnkama“ Mikija Solusa je pop album koji kombinira elemente raznih muzičkih stilova – od drum'n' bassa preko retro šlagera i rapa pa sve do polke. Uz klavir i harmoniku koji dominiraju u zvučnoj slici, album obilježava zvuk saksofona i karakteristični uvrnuti Solusovi tekstovi. Sam Miki o albumu je rekao: Ovo je super album u kojem će podjednako uživati neostvareni nogometaši, mlade reperice, ljubitelji i ljubiteljice palačinki te polaznici jazz akademije svih uzrasta.

Na albumu se nalaze pjesme koje je Miki kontinuirano objavljivao posljednje dvije godine - "Život je palačinka", "Rep na harmonici, "Lastavice feat. Lucija Šerbedžija" i "Ožujak" samo su neki od hitova na albumu koji su producirali Mark Mrakovčić i Dimitrij Petrović.

U Mikijevom bendu dogodile su se neke rotacije, cajon je zamijenjen s bubnjem i saksofon je postao standardan dio live nastupa. Novi muzičari u bendu su Karlo Mrkša (bubanj) i Branimir Norac (sax) dok je na basu standardno odličan Frane Visković. Ova četvorka uigrava se već godinu dana i spremna je da na zagrebačkom koncertu pomete sve sa sobom u furioznoj kombinaciji gipsyjazza, rapa, swing i punka. Po Mikijevim riječima, ovo mu je najbolja postava benda u karijeri koju biste svakako trebali čuti uživo.

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji po cijeni od 35 kuna, dok će na dan svirke karta biti 50 kuna.

Službena prodajna mjesta:

•             Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

•             Dirty Old Shop, Tratinska 18

•             Rockmark, Berislavićeva 13

•             www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni