Vije-sti

Free stage nastavlja svoj program u novom prostoru!

Free stage nastavlja svoj program u novom prostoru!

Ako se sjećate najmanjeg stagea u Zagrebu koji se održavao u Retru, onda pamtite i te neobično nesebične trenutke u kojima je svatko tko je stao na stage bio zvijezda.

Ako kojim slučajem niste okusili taj dio najmanjeg i najčudnijeg stagea, imamo super vijesti jer program ide dalje. Ugostit će ga, naravno, najbolji mali klub na svijetu – KCM, a po novom konceptu, umjesto svakog četvrtka, program će se održavati svake prve srijede u mjesecu.

Za otvaranje nove sezone dovodimo vam ekipu koja se upravo na Free stageu izgradila i nastavila dalje neustrašivo koračati glazbenom scenom. Njih dvojicu ne treba posebno predstavljati – prve rujanske srijede zabavljat će vas Miki Solus i Čudnoređe. Jakim snagama pridružit će se i mlade, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

 

Miki Solus

Miki Solus je reper/šansonjer/jazzer koji nastupa na klaviru, a iza sebe ima tri dugosvirajuća albuma, tri EP-a i jedan live album. Također se bavi skladanjem glazbe za kazališne predstave.
Na Free stage-u nastupiti će kao "Miki Solus jazz trio" u kojem bubanj svira Ivan Strahija, a bas gitaru Frane Visković.

 

Čudnoređe

ČudNoReĐe zvuči kao šansonijer na speedu koji pokušava izvesti cabaret-točku uz pratnju rock benda ili bez njega dok mu na slušalicama u ušima smeta playlista s metalom, pankom, rapom, narodnjacima, reggaeom i popularnim random autoplay hitovima s YouTube-a.

 

Koncept programa je sljedeći – svatko tko želi i ima što pokazati, može stati na stage. Publika prije silaska na podij simbolično baca svoj ego u kantu za smeće koja je istaknuta ispred dvorane. Nema negative, nema osuda – samo podrška, samo pljesak.

 

Free stage je koncept koji treba svakom iole ozbiljnijem gradu ako želimo govoriti o razvoju scene. Platforme ovakve vrste su neizostavni dio stasanja novih izvođača i autora te prilika da publika istražuje. Jako mi je drago da se priča nastavlja jer mi je i samoj nastupanje na Free stage-u pomoglo naći put do publike. - Sara Renar

Free stage za mene je bio mjesto glazbenog odrastanja. Uz njega vežem jedan od svojih nastupa kada se dogodila čarolija i publika se u jednom trenu kolektivno spustila na pod i sjela i slušala moje pjesmice. Uz Močvaru, bio je među prvim mjestima koja su dala podršku i priliku mladim izvođačima i kantautorima kojima je to možda bilo i prvo mjesto gdje su nastupali pred publikom.” - Ivana Picek

Na Free stageu sam brusio svoj stil i pjesme iz tjedna u tjedan. Ne postoji ništa bolje od čestih nastupa za mlade muzičare koji tek kreću u svoje muzičke pohode, a Free stage je nudio upravo to! Free stage je mama svima nama. - Miki Solus

 

Ne mora se uvijek po trnju do zvijezda, neki prostori vam daju odmah ono što zaslužujte. Budite i vi dio malog ego free showa!

 

FB event: https://www.facebook.com/events/313008503250404/

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni