Vije-sti

Nastavlja se pravna borba između udovice Chrisa Cornella i benda Soundgarden

Nastavlja se pravna borba između udovice Chrisa Cornella i benda Soundgarden

Vicky Cornell i preostali članovi benda Soungarden na sudu su od 2019. godine.

Gotovo četiri godine nakon tragične smrti Chrisa Cornella, pravne bitke između njegove udovice Vicky i preostalih članova benda Soundgarden ne jenjavaju.

Vicky i Soundgarden trenutno vode pravne bitke na čak tri fronte; oko neobjavljenih pjesama Soundgardena koje bend želi objaviti na novom albumu, navodnih uskraćenih iznosa tantijema te pristupa službenim profilima benda na društvenim mrežama.

Prošlog tjedna sudac u saveznoj državi Washington objavio je odluku da nema dokaza da je Soundgarden Vicky Cornell zakinuo za iznose tantijema. Njegova odluka poslana je na razmatranje višem sudu koji će donijeti konačnu odluku. Podsjetimo, Cornell je 2019. godine tužila Soundgarden zbog sumnje da ju zakidaju za stotine tisuća dolara tantijema koji joj pripadaju prema nasljeđu od pokojnog supruga.

Najnovija tužba dolazi ovog puta od strane benda Soundgarden koji je sudskim putem zatražio da im Vicky Cornell omogući pristup službenim profilima benda na društvenim mrežama. Soundgarden tvrdi da je Cornell promijenila lozinke njihovih računa na Facebooku, Twitteru, Instagramu, Vimeu, YouTubeu, Snapchatu, Tumblru, Top Spinu, Pinterestu i službenoj web stranici benda te da su svi spomenuti računi u potpunosti zanemareni. Prvo ročište zakazano je za 16. travnja. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni