Vije-sti

Najstariji hrvatski step plesač zvijezda je novog spota grupe Vatra

Najstariji hrvatski step plesač zvijezda je novog spota grupe Vatra

Zatvaranje albuma "Zmajevi na vjetru" pripalo je istoimenom, sedmom po redu singlu grupe Vatra, koji je dobio i svoj video spot.

Režiju potpisuje Vatrin dugogodišnji suradnik, iskusni Radislav Jovanov Gonzo, a glavna uloga nije pripala bendu, već gospodinu Miljenku Pintariću, vitalnom 91-godišnjaku, najstarijem hrvatskom plesaču stepa. Zagrebački Fred Astaire, kako ga mnogi nazivaju, plesati je počeo sa šesnaest godina gledajući u kinu Olimp u Ilici filmove slavnog plesača koji mu je postao uzor. Gospodin Miljenko odlučio je uživati u svakom danu, ne prepuštajući se općoj apatiji, pa je tako i u poznim godinama života sudjelovao u predstavama Montažstroja, a okupio je i družinu "Feniks i prijatelji" u kojom s umirovljenicima pleše, pjeva i glumi.

Pjesma "Zmajevi na vjetru" balada je koja progovara o prolaznosti života i nepovratno neiskorištenim trenucima i mogućnostima koje su nam bile pružene, a mi ih nismo znali iskoristiti, ponajprije u međuljudskim odnosima. Upravo pozne godine gospodina Miljenka, zvijezde spota "Zmajevi na vjetru", koji život i dalje živi punom plućima, dopuštaju tračak nade da na kraju puta postoji pomirenje, prihvaćanje i pozitivan stav.

Vatra se, osim rada na novom video spotu, priprema i za nadolazeći akustični koncert u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Bend željno iščekuje 29.10. kada će njihove pjesme biti odsvirane u novom ruhu, uz zanimljive goste i aranžmane, na jednom novom glazbenom teritoriju koji Vatra prihvaća kao još jedan izazov u svojoj karijeri. 

Ulaznice za akustični koncert Vatre u KD Vatroslava Lisinskog potražite na blagajni Lisinskog i na ulaznice.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni