Vije-sti

Albumom „Night Call“ započinje novo uzbudljivo Years & Years poglavlje

Albumom „Night Call“ započinje novo uzbudljivo Years & Years poglavlje

Nakon što je nedavno objavljenom pjesmom „Sooner or Later“ Years & Years poručio da glazba pomaže u borbi protiv siječanjske depresije, ovog petka (21. 01. 2022.) predstavljeno je i najavljeno studijsko izdanje „Night Call“.

z aktualni „Sooner or Later“ albumu su prethodili radijski hitovi „Starstruck“ i  „Sweet Talker (w. Galantis)“, a sve skupa može se slušati i na glazbenim platformama: https://yearsandyears.lnk.to/nightcallalbumYT 

Plesni album s 11 pjesama donosi iskrene emocije iz proteklih iskustava. Ipak, pjesama o slomljenom srcu ovdje ima malo, a uobičajenih balada gotovo da i nema. Umjesto toga, albumom struji gotovo psihoseksualna umjetnički izražena energija najavljena već i samom naslovnicom albuma koja glazbenika prikazuje kao sirenu te koja je, paralelno, simbol njegove umjetničke muze. „Želio sam se poistovjetiti s ovim prekrasnim stvorenjem koje mami muškarce u smrt. Tražiti ljubav, ili ljubavnika, čini se kao izvan dosega”, komentirao je Olly dodavši kako su mnoge pjesme, po čemu je već i poznat, zapravo inspirirane nasumičnim sjećanjima na ranije veze i zaljubljivanja.

Jedna od pjesama koja donosi priču o prošlim ljubavima je i nedavno predstavljena himnična synth pop oda „Sooner or Later“ u kojoj se glavni junak ovoga puta našao u nešto drukčijoj ulozi u kojoj si ne dozvoljava žaljenje.

U posljednjih sedam godina, koliko je prošlo od objave fenomenalnog debitantskog albuma „Communion”, Olly Alexander, osnivač Years & Yearsa, postao je jedna od najistaknutijih zvijezda modernog popa. S dva dosad iznimno uspješna albuma – prihvaćenima jednako i na mainstream i na alternativnijoj sceni -  pjevač, glumac i modna ikona zaradio je 5 nominacija za Brit Award, premašio brojku od 4,4 milijarde sveukupnih streamova te održao niz koncerta za pamćenje, kao što su oni na festivalima Glastonbury i O2. Osim toga, Olly je dijeljenjem osobnih iskustava u vodećim svjetskim medijima postao i važan glas LGBTQ+ zajednice.

Night Call“ treće je studijsko izdanje samostalnog glazbenog projekta britanskog glazbenika Ollyja Alexandera te novo uzbudljivo Years & Years poglavlje. Prve reakcije su sjajne, a sudeći prema najavnim singlovima, daljnja očekivanja su opravdano velika.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni