Vije-sti

Muzika je Zvonko Radost predstavlja Dozvoljeni četvrtak #2

Muzika je Zvonko Radost predstavlja Dozvoljeni četvrtak #2

Regionalna glazbena top lista Muzika Je Zvonko Radost na svom drugom izdanju najavljenom u sklopu programa Dozvoljeni četvrtak 26. ožujka u Vintage Industrial Baru najavljuje sam crème de la crème regionalne nezavisne scene! Na ovom izadnju nastupiti će Stuttgart Online, Straight Mickey and the Boyz te Bebè Na Volè.

Stuttgart Online dolazi u najjačem sastavu s Demirom Ahmetovićem i Draganom Kneževićem iz Artan Lili, najbolji domaći bluzer Bebè Na Volè predstaviti će album „Time Of Great Depression“ dok će najekplozivniji koncertni bend ovih prostora Straight Mickey and the Boyz posebno zakuhati atmosferu. Dakle, drugi Dozvoljeni četvrtak, u organizaciji Muzika Je Zvonko Radost je nešto što se ne propušta!

Nakon tri godine rada, najprije putem Facebooka, a nakon toga i kao web stranica, nakon više od 170 pripremljenih lista i 700 prezentiranih izvođača iz svih država Regije, tjedna lista moderne muzike Muzika Je Zvonko Radost u suradnji s najoptimističnijom mobilnom mrežom bonbon, pokrenula je koncerte uživo u kultnom zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar. Prvo izdanje u veljači obilježili su koncerti grupe Stray Dogg, Sare Renar i JR Augusta. Drugo izdanje 26. ožujka donosi novu porciju izvrsnosti. Nastupit će Stuttgart Online, Bebè Na Volè i Straight Mickey and the Boyz!

Stuttgart Online će specijalno ovog puta u Zagrebu nastupiti u najjačem sastavu, pojačan gitaristom Draganom Kneževićem i basistom Demirom Ahmetovićem. Inače ovaj beogradski bend, predvođen Bojanom Slačalom koji od prošle godine stoji i iza grupe Artan Lili, postoji od 2006. A već iduće 2007. godine ih je srpski portal Popboks proglasio najboljim debitantima.
Nakon albuma “Radost svakom domaćinstvu” i „Prava stvar“ Stuttgart Online trenutno objavljuje singl-spotove u suradnji s kolegama muzičarima sa scene i do sada je realizirano četiri, na kojima su učestvovali Oliver Svilan, Dragan Knežević i Demir Ahmetović. Trenutno su u pripremi i novi singl-spotovi koji će sa prethodnima zajedno biti objavljeni u formi DVD izdanja i kao treći studijski album pod nazivom “Štutgart na vezi” koji možete poslušati ili skinuti uz minimalnu novčanu naknadu sa https://stuttgartonline.bandcamp.com/.

Bebè Na Volè a.k.a. Adam Semijalac je one man act iz Zagreba. U Vintage Industrial Bar dolazi prvi put gdje će, između ostalog, predstaviti i svoje prvo vinilno izdanje „Time Of Great Depression“ – trenutno najvruću blues ploču u Hrvatskoj, signifikatno djelo koje je rezultat desetogodišnjeg rada i koje u prvi plan izbacuje originalni blues izričaj, gitarsku virtuoznost i svjetsku izvedbu iste.
Portal Ravno Do Dna i Vecernji.hr list su albumu „Time of great depression“ dali najviše ocjene te ga proglasili kamenom temeljcem blues glazbe općenito na ovim prostorima. Uz klasični postav – glas, gitara & noga, na sampleru će se Adamu pridružiti Vedran Jozić (Markiz, Problem Child, Furiae).

Straight Mickey And The Boyz je eksplozivna rock and roll trojka iz Beograda koja u svoj zvuk ima uklopljen blues, funk i punk. Karakteristični po energičnim i živim nastupima, skloni improvizaciji, koja svaki njihov koncert čini drugačijim. Za kratko vrijeme iza sebe su skupili veliki broj nastupa po Srbiji i regiji, što opravdava epitet jednog od najperspektivnijih mladih bendova u Srbiji. Kvaliteti benda možda najbolje svjedoči podatak da je upravo Cane iz Partibrejkersa u njihovim članovima osjetio onu prvotnu mladalačku iskrenu energiju ranih Partibrejkersa te je s njima osnovao Škrtice. Planirani novi album grupe Straight Mickey and the Boyz najavljen je kao žestoki kotel pjesama snimljenih uživo za jedan dan, bez nasnimavanja i dodatnih intervencija – a tako nešto sebi mogu priuštiti uistinu najbolji.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha. će puštati recentnu glazbu iz Regije i s top Liste Muzika je Zvonko Radost.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Baru (Savska 160).

Svakako posjetite i Bonbon-ovu Facebook i web stranicu za više infomacija. Važno je napomenuti i da će prvih 25 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža i upadaju na tulum koji će potrajati do dugo u noć!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni