Vije-sti

Mudri Brk festival najavio tri imena za treće izdanje festivala

Mudri Brk festival najavio tri imena za treće izdanje festivala

Mudri Brk Festival treću godinu zaredom vraća masu dobar đir i masu dobru muziku u Jelsu na otoku Hvaru! Festival će se ove godine održati od 25. do 28. srpnja, a najavljena su i prva glazbena imena. IDEM, My Buddy Moose i Smrdljivi Martini oduševit će publiku u Ljetnom kinu Jelsa, a tko će im se još pridružiti organizatori će objaviti uskoro.

Osim središnjeg glazbenog programa 26. i 27. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, na festivalu Mudri Brk održat će se kino projekcija, ekološke radionice za djecu, ekološke akcije, DJ program na plaži te gostovanja inozemnih umjetnika na nekoliko lokacija u Jelsi.

IDEM-©-Filip-Bušić-March 15, 2024-0B5A7769-Enhanced-NRKantautor i multiinistrumentalni glazbenik IDEM u Jelsu stiže na krilima sjajnog albuma "POYY" koji je tijekom proteklih nekoliko mjeseci pomeo konkurenciju na domaćoj glazbenoj sceni. Nakon što je rasprodao nekoliko zagrebačkih klubova i osvojio tri nagrade Rock&Off, nastavio je oduševljavati na koncertima diljem Lijepe naše, a svoj dobar đir ovoga ljeta donosi i na otok Hvar. IDEM je samostalni projekt Antuna Alekse, trombonista bendova Porto Morto i JeboTon Ansambl te gitarista i pjevača benda Trophy Jump. U novom izričaju Antun s bitter-sweet notom dotiče sve njemu važne teme kroz pjesme zamišljene da prvenstveno budu hit samome autoru, a potom potencijalno i široj publici.

My Buddy MooseČetveročlani sastav iz Rijeke, My Buddy Moose, okupljen je prije čak 20 godina, a ovi dečki i dalje imaju "ono nešto" zbog čega ih publika vjerno prati iz albuma u album. Poznati po zaraznim melodijama i zanimljivom spoju žanrova, My Buddy Moose, na Mudri Brk Festival dolaze s novim stvarima, od kojih će neke upravo tamo premijerno predstaviti publici. Dosad su nastupali na brojnim festivalima u Hrvatskoj i regiji te se jedva čekaju predstaviti i hvarskoj publici.

Lovro Urlić, Noa Klemenčić, Nikola Andrašić i Zvonimir Curiš,poznatiji kao Smrdljivi Martini, debitirat će ovoga ljeta na pozornici Mudroga Brka. Posljednjih nekoliko godina su iz srednjoškolskog sastava prerasli u punokrvni rock bend koji ozbiljno konkurira na našoj sceni. Okupili su se kako bi se prijavili na Superval festival iz zezancije, od samoga početka sviraju autorske pjesme, a jedan od članova benda već dugo otok Hvar naziva svojim drugim domom. Kako sami kažu, pjevaju o konkretnim problemima svoje generacije, pametnim, ali i glupim forama, najboljim kombinacijama hrane, ljubavi i svom gradu.

Larry Bird dvodnevne ulaznice za treći Mudri Brk Festival u pretprodaji možete pronaći u sustavu Core-event po cijeni od 15 eura iduća dva tjedna ili do rasprodaje. Nakon toga jednodnevna karta će biti 13, a dvodnevna 20 eura.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni