Vije-sti

Porto Morto i Pseća Plaža premijerno u Rijeci

Porto Morto i Pseća Plaža premijerno u Rijeci

Krčki festival koji je ove godine zauzeo fokus mladih regije i šire, Velvet Festival, u Rijeci 23.11. (subota) sprema zimsko okupljanje predvođeno sa dvije grupe novije generacije hrvatskih bendova - Porto Morto i Pseća Plaža.

Porto Morto je zagrebački bend unutar Jeboton Kolektiva koji je svojim albumom "Portofon" izazvao mnoge pozitivne kritike inovativnošću pristupa ostajući u okvirima tradicionalne pop strukture pjesme. O albumu benda piše Dubravko Jagatić (Nacional): "Oni koriste elektroniku ravnopravno s brass sekcijom, bas linije pozivaju na ples, a gitara i klavirske dionice prate tekstove i liriku koja je svijet za sebe…Bez sumnje jedan od najboljih ovogodišnjih albuma objavljenih u Hrvatskoj”

Pseća Plaža, zagrebačka audio-vizualna skupina nekoć znana kao Dog’s Beach, od 2017. osvaja publiku zaraznim psihodeličnim, nenametljivim ljetnim surf melodijama. Nakon uspješnog debut albuma "Povratak u lagunu br.7" izdanog pod sve poznatijom diskografskom kućom "više manje zauvijek" (Svemirko, Crvi, Fantom...) u Palach nam dolaze predstaviti svoj novi album o kojem ćemo uskoro naveliko čitati.

Nakon koncerata, Velvet Festival za sve posjetitelje organizirava afterparty i karaoke, što je bio veliki hit na prošlogodišnjem izdanju festival. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kn moguće je kupiti na platform Entrio.hr i u Dallas Music Shop Rijeka, dok će ulaznice na ulazu koštati 60,00 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni