Vije-sti

Novi spotovi za S.A.R.S. i Dječake

Novi spotovi za S.A.R.S. i Dječake

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od Pozitivnog koncerta, najvećeg i najdugovječnijeg dvoranskog događaja koji će se održati u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 27. i subotu 28. studenog te ugostiti bendove iz vrha regionalne scene. Svake godine Pozitivac je u tom prostoru bio rasprodan, a sudeći po ogromnom interesu koji prati nadolazeći događaj i ove nas godine očekuje isti scenarij. Ususret koncertu iz stožera bendova stižu novosti.

S.A.R.S. je upravo objavio spot za pjesmu "Neka te kraj mene" s aktualnog albuma "Proleće”. Ovu, kako kaže, ljubavnu utopijsku priču produkcijski i rediteljski potpisuje Filip Dizdar, a spot se odmiče od teških tema. Ljubavnu priču jednog para portretira se kroz više njih, a glume pravi parovi koji nemaju glumačko iskustvo, te su su kadrovi nastali spontano.

Dječaci, splitsko-zagrebački hip hop trio, predstavili su spot za četvrti singl "CMC” s hvaljenog novog albuma "Firma”. "Većina ljudi koje poznajemo vikendom prije izlaska gleda CMC kako bi se zabavila uz dobre ili rugala i smijala lošim glazbenicima. Pjesma je opis jednog od naših izlazaka, a video to prenosi što vjernije", tvrde Dječaci. Ideju i scenarij za spot potpisuju Dječaci, režiju i montažu Zoni, a u spotu glumi splitska rap scena.

PETAK, 27. STUDENOG

Prvi dan Pozitivca nastupaju Punčke, Kawasaki 3P, PipsChips&Videoclips i Urban & 4. Punčke su u fazi snimanja novog albuma koji će biti objavljen na proljeće. S obzirom na mnoštvo novih pjesama vjerojatno će se neke naći u setu u Domu sportova. Kawasaki 3P predstavili su nedavno spot za singl "Dugodugodugo” s njihovog posljednjeg albuma "Goli zbog pasa”. Pipsi i Urban na Pozitivan koncert se vraćaju "bogatiji” za rasprodane samostalne svirke u Malom domu i, još uvijek aktualna izdanja "Walt”, odnosno "Mamut”.

SUBOTA, 28. STUDENOG

Svoje debitantske nastupe na Pozitivnog koncertu imat će dvije rap grupe – splitski Dječaci i zagrebački High5. Dječaci se za Dom sportova spremaju brojnim koncertima na kojima i promoviraju svoj treći album "Firma” s kojeg je, nakon izuzetno uspješnih "Struje”, "Bilih Starki” i "Shopping”-a skinut novi singl "CMC”. High5 digli su underground scenu na noge sjajnim debijem "Schengengang” koji im je, između ostalih, donio i nastup na Exit Festivalu. Riječki Quasarr završava materijal za treći studijski album čiji dio će biti na repertoaru Pozitivca, a beogradski S.A.R.S. se vraća na jedini zagrebački koncert ove, za njih, izuzetno uspješne godine.

Događaj koji je u više od desetljeća prešao put od Tvornice kulture i Draženovog doma do četiri zaredom rasprodane Velike dvorane Doma Sportova, bez sumnje je najomiljeniji koncert u jesensko-zimskom periodu grada Zagreba. Pozornicom Pozitivca proteklih deset godina prodefilirali su Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Brkovi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Massimo, Elemental, Ramirez, Vatra, Svadbas, Hugh Cornwell, Lollobrigida, Quasarr i mnogi drugi, a koncert je posjetilo više od 60 000 ljudi. Sve te brojke čine ga našim najvećim i najvažnijim dvoranskim rock koncertom.

Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDSa, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica okupiti izuzetno jak line up regionalne scene.

 

Ulaznice:

U ponudi su samo dnevne ulaznice za svaki dan. Do 8. studenog cijena im iznosi 60 kn. Od 9. studenog do pojedinog dana Pozitivca za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn, a na sam dan svirki 80 kn.

Službena prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni