Vije-sti

Mr. Lee & IvaneSky:

Mr. Lee & IvaneSky: "Alisa"

Priča o djevojčici Alisi, koja pada niz zečju rupu i dospijeva u fantastični svijet naseljen najnevjerojatnijim stvorenjima, osvaja djecu diljem svijeta već više od 150 godina.

ZKM ove jeseni nudi jednu drugačiju i originalnu priču o Alisi, za čiju su se glazbu pobrinuli Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle kao Mr. Lee & IvaneSky.

Alisu svi znamo kao curku koja voli eksperimentirati s hranom i pićem. Sada znamo da voli i eksperimentirati s glazbom. Najavni singl predstave "Alisa u Zemlji čudesa" suočava slušatelja s različitim svjetovima. Suprotstavlja lako pamtljivu vokalnu pop melodiju koja kao da je izašla iz popularnih američkih tinejdžerskih serija kraja devedesetih godina prošlog stoljeća i elektronsku instrumentalnu pozadinu koja djelu daje futuristički prizvuk. U jednom se trenutku u priču umiješa rock'n'roll - gitarski riffovi prodiru iz pozadine i zaokružuju djelo. Spajanje različitih svjetova tako je uspješno opisano i glazbom, ne samo stihovima. 
Ovo je pjesma za sve kojima se možda čini da i nisu s ove planete, jer spajanje različitosti veoma je težak zadatak, na što direktno ukazuje i ova sanjiva pjesma, prepuna zanimljivih trenutaka. Dobro je brijati u vlastitom mikrokozmosu, kao i Alisa. Nespojivo se uvijek na kraju nekako spoji u nešto kvalitetno i zanimljivo. U očekivanju novih glazbenih djela iz Alisine radionice...

dr.sc. Maja Trstenjak
dr.sc. Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report