Vije-sti

Splitski bend eto najavio debitantski album

Splitski bend eto najavio debitantski album

Splitski psihodelični/punk/rock bend eto najavio je izlazak svog debitantskog albuma "Mačak u Prizmama" koji bi svijetlo dana trebao ugledati kroz par dana.

eto je trenutno najmlađa snaga splitske psihodelični/punk/rock scene, koja postoji pune dvije aktivne godine. Bend iza sebe (za svoje godine) ima popriličan broj koncerata, a ujedno mogu se pohvaliti zasad malim uspjesima poput: polufinale HGF-a, Inkubator demo fest, te finale Imagine festivala (na kojem su ujedno svirali pred ugodno popunjenim trgom Bana Jelačića u Zagrebu). 

Prvi objavljeni singl, pjesma "Exodus" je poruka ljudima koji su zapeli u svojim tvrdoglavim uvjerenjima, te sa njima bore dugotrajnu bitku. Sa "Exodus-om" počinje priča o mladom bendu sa puno energije koji obećava mnogo iskrenih koncerata i val pozitivne energije.

Drugi singl "Medo" koji, koji će svjetlo dana ugledati s izlaskom albuma, priča sam za sebe, a ujedno će za isti biti objavljen video uradak Dominika Belančića, posvojenog petog člana benda.

O albumu kažu sljedeće:
"Mačak U Prizmama" je crno bijela slika stvarnosti išarana našim avangardnim idejama i subjetkivnim proživljavanjima koja su nas izvukla od sranja okolo...Naših 10 zapovjedi, zapisane s osmjehom na licu, ali uz tužan pogled, uz veseli sprd, ali ozbiljan cilj... da vas barem na trenutak odvedu na neko nepoznato mjesto."

"Dug je i za*eban bio put do ovog dana kad izbacujemo našu dušu i višegodišnji rad na CD! Pokraj sebe imali smo ljude koji su nas sputavali, ali imali smo i ljude koji su nas od prvog dana maksimalno podržavali kao mlade glazbenike koji imaju ''nešto svoje'' i ovo je dan kada im zahvaljujemo na tome." - nadovezali su se članovi benda.

U srijedu 18.05. eto će održati promociju albuma u svojem drugom domu, splitskom Cirkusu, a najavili su i neka iznenađenja.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni