Vije-sti

Moskau predgrupa Vlasti Popić u Tvornici

Moskau predgrupa Vlasti Popić u Tvornici

Post punk trojka iz Varaždina, Vlasta Popić, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 13. ožujka 2015. predstaviti novi album “Kvadrat”, a kao predgrupa nastupit će art core noise bend Moskau.

Moskau je noise, post-punk, art-core bend iz Koprivnice koji djeluje od 2009. godine i spaja glazbu s vizualnom umjetnošću i performansom. Iako matična postava broji 3 člana (Ivan Gundić, Bojan Koštić, Ivan Grobenski), postava benda varira i do 13 članova na raznim instrumentima (harmonika, saksofon, klavijatura, bicikl, jednožičana gitara…) uključujući i slam pjesnika Ivana Laića te plesačicu Andreju Salajec. Moskau do sada ima jedno službeno izdanje ”Moskau EP” iz 2010. godine, brojne koncerte u klupskim, ali i u nekoncertnim prostorima kao što su galerija Koprivnica, AK Galerija, Sinagoga Koprivnica te i dalje aktivno radi na novom materijalu uz planove za skorašnje novo izdanje. Iako dosta mladi bend, Moskau je već nastupao u Tvornici kao predgrupa Repetitoru.


Vlasta Popić

FOTO: Vlasta Popić


 Vlasta Popić je punk-noise-pop bend nastao u Varaždinu krajem 2007.  u sastavu Tena Rak (bubnjevi i vokal), Ivan Ščapec (gitara i vokal) i Dražen Hižak (bas) – čije mjesto sada zauzima Dimitrij Petrović. 2010. objavljuju EP “Najjača ultimativna mašina za ubijanje”, te ostvaruju hvaljene nastupe na regionalnim demo festivalima, a otisnuli su se i na turneju po regiji. 2012. za srpsku etiketu SKC Kragujevac izdaju debitantski album “Za očnjake” koji mjesto nalazi i na mnogim regionalnim godišnjim top listama. 2013. godina je uz nastupe u regiji donijela i pozive za inozemne turneje, pa u rujnu Vlasta Popić odlazi na svoju prvu europsku turneju, svirajući koncerte u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Njemačkoj i Poljskoj. Krajem iste godine Vlasta snima live album s rasprodanog koncerta u zagrebačkom Klubu. Nakon par mjeseci stanke, uslijedila je trotjedna turneju po zapadnoj Europi, a u rujnu 2014. odlaze na svoju treću europsku turneju gdje nastupaju i na europskom showcase festivalu Waves u Beču i Bratislavi. Tako se u 3 godine brojka nastupa po regiji i cijeloj Europi popela do 200.


 


 Singlom “Ako nisam dobra” Vlasta Popić najavila je svoj drugi album “Kvadrat” koji je svježe izdan u koprodukciji nezavisnih izdavačkih kuća “Moonlee”, austrijskom “Numavi” te francuskom “Voxproject”. Novim albumom “Kvadrat” Vlasta Popić nastavlja graditi svoj specifični indie/punk/noise/nowave/pop izričaj, koji ovog puta odiše nešto mračnijim karakterom, te distorziranijim i bučnijim sviranjem i produkcijom. Izmjenjivanje ženskih i muških vokala daje posebnu energiju atmosferi koju stvara psihodelična instrumentalna podloga, dok tekstovi povremeno prenose poneku angažiranu poruku. Album možete besplatno skinuti sa stranice benda vlastapopic.bandcamp.com.

 U svojoj glazbi Vlasta Popić se igraj s utjecajima 80-ih i 90-ih godina, kao i s modernim strujanjima, a sve to miješaju u eksploziju obojane buke i melodija koje najbolje zvuče uživo. Tome možete posvjedočiti na nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 13. ožujka 2015.

 Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 20 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 25 kn.

Službena prodajna mjesta:

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni