Albumi

Atomi od kojih se sastoji dobra pop glazba – novi album Pocket Palme

Atomi od kojih se sastoji dobra pop glazba – novi album Pocket Palme

Drugi studijski album Pocket Palme još jedan je korak naprijed u njihovoj uspješnoj karijeri. Nakon objave prvijenca i nebrojenih remikseva aktualnih hitova regionalne pop scene te fantastičnog Drop of Comfort sessiona koji je mnogima pružao glazbenu utjehu kada je bilo najteže, „Atomi“ donose zreliji zvuk, no dovoljno prepoznatljiv, stoga se ovo polusatno djelo zasigurno može okarakterizirati kao prirodan razvoj njihove igre synth zvukom.

Synth-pop, očekivano, u prvom je planu, no unapređen s mnogobrojnim, veoma decentnim elementima modernog pop zvuka, dok se istovremeno oslanjaju i na poneki retro pop moment, a spoj ove tri komponente čini kompaktnu i veoma fluidnu cjelinu. Od trenutno popularnog disko-vibea kakvog je moguće čuti kod The Weeknd, pa sve do samih početaka elektronskog zvuka kakvog je stvarao Kraftwerk, album je zaokružena priča koja osvaja već na prvo slušanje, no zbog pregršt zanimljivih detalja zahtjeva i određenu dodatnu pažnju slušatelja, koji će automatski zasigurno pritisnuti opciju „repeat“. Anja i Luka vokalno se odlično nadopunjuju - u interpretaciji su jasno samouvjereniji, čime su dodatno razradili vlastite umjetničke karaktere. Na autorskoj i produkcijskoj razini jasno je da su dodatno unaprijedili vlastiti talent dok će tako poslužiti sigurno kao inspiracija nadolazećim generacijama regionalnih glazbenika koji sami znatiželjno putem interneta izučavaju ovaj zanat.

 

 

Cjelina djeluje konceptualno, otvaranje pjesmom „Postaje kasno“ djeluje zvukovno raskošno, zakucavaju snažno pjesmom „Daleki poljupci“, uljuljavaju u melankoličnu ljubavnu baladu „Zauvijek“ najavljenu elektro interludijem, a na koju se nastavlja pomalo eksperimentalna naslovna „Atomi“ kao svojevrsnu prekretnicu kada u drugoj polovici albuma intenzivno naglašavaju synth pop zvuk, veoma fluidno i ambijentalno da bi završili s blagim daškom alternativnog futurizma u skladbi „Ovo je kraj“.

 

 

Ples u moru melankolije, nekako uvijek dobro funkcionira, bio onaj stvarni, fizički, ili unutarnji, duše, jer ovaj album pokreće u svakom smislu i obliku postojanja. Jedino što ovom albumu generalno nedostaje je jedan bombastični megahit koji bi ih lansirao među onu najširu publiku. No, polako ali sigurno, sudeći po materijalu s ovog albuma, takvo što bi se moglo dogoditi ubrzo. Pocket Palma je ozbiljna glazbena priča.

 

Popis pjesama:

  1. Postaje kasno
  2. Osjećaj
  3. Daleki poljupci
  4. Mene nema
  5. Interlude
  6. Zauvijek
  7. Atomi
  8. Tvoje igre
  9. Pogled
  10. Nema više skrivanja