Vije-sti

Mlade glazbenice u Palači Gvozdanović

Mlade glazbenice u Palači Gvozdanović

Glazbeni salon Gvozdanović

Gornjogradski biser, Palača Gvozdanović, otvara vrata svojih reprezentativnih prostora i salona i u ciklusu koncerata ponovno ugošćuje sjajne mlade glazbenike - ove godine redom dame.

U jednoj od najljepših zagrebačkih ulica, u Visokoj 8 na Gornjem gradu, iza jedne naizgled posve obične gornjogradske fasade, skriva se jedan od najljepših gornjogradskih interijera s još uvijek sačuvanim salonima, dvoranom i izvornim ambijentom - jedinstvenim u Zagrebu.

U tome toplom i raskošnom prostoru zagrebačke građanske kuće početkom prošloga stoljeća članovi obitelji Gvozdanović ugošćivali su kulturnu i društenu elitu tadašnjeg Zagreba, a prema svima gostoljubiva Anka Gvozdanović, posljednja privatna vlasnica salona, u velikoj je blagovaonici i prekrasnoj plesnoj dvorani priređivala raskošne večere, svečana primanja i otmjene balove.

Posrijedi je po svemu reprezentativni gornjogradski prostor koji će od rujna do studenog ponuditi bogatu trpezu glazbenih poslastica, a Palača Gvozdanović još jednom će postati mjesto na kojemu se jednostavno mora biti.

Ugostila je Palača tijekom proteklih godina već niz najboljih hrvatskih glazbenika - od "kraljice violončela" Monike Leskovar do gitarista svjetskoga glasa Petrita Cekua, i još čitav niz sjajnih glazbenih umjetnika. Ali ove godine suorganizatori Muzej za umjetnost i obrt i G.A.D. PRODUKCIJA za sve ljubitelje vrhunske glazbe priredili su sasvim posebnu koncertnu sezonu posvećenu isključivo - damama!

Je li moguće uopće zamisliti bolji početak u subotu 27.9. u 20 sati od koncerta začinjenog okusima i mirisima Španjolske u izvedbi Ivane Srbljan i Mateje Leko, ili vatromet šarma i virtuoziteta sredinom listopada u nastupu Latice Anić, sjajne mlade violončelistice koja je zabljesnula na nedavno održanom natjecanju u Liezenu u Austriji i tamo odnijela prvu nagradu. Niz prekrasnih večeri zaključit će početkom studenog pijanistica Mia Elezović međunarodnoga ugleda i karijere.

Baš kao i nekad, svaki koncert bit će popraćen prigodnim druženjem uz pokoji slasni gutljaj, ukusni zalogaj i boravak u prostorima salona. A sve s jednim osnovnim ciljem - da Palača Gvozdanović bude i ostane mjesto urbanog uživanja i vedroga druženja.


ULAZNICE   Na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt Trg maršala Tita 10, Zagreb Radno vrijeme: utorak - subota: 10 - 19 sati nedjelja: 10 - 14 sati muzej je zatvoren ponedjeljkom i državnim blagdanom

Facebook

Facebook event

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni