Vije-sti

Mary May na Akustici u Rockmarku

Mary May na Akustici u Rockmarku

Sve zamjećenija kantautorica Mary May na krilima hvaljenog i Porinom nominiranog debi albuma po prvi put će nastupiti u sklopu Akustike u Rockmarku, u utorak 16. travnja!

Hvaljena glazbenica ovom će prilikom na malenoj pozornici u Berislavićevoj 13 publici u rijetkom akustičnom izdanju predstaviti svoj album prvijenac. "Akustika je pravo osvježenje, jer ćemo samo za ovu priliku pripremiti pjesme u ogoljenoj verziji, a tko zna gdje će nas to odvesti!", otkriva sama glazbenica uoči tog nastupa.

Kako to obično biva s prikrivenim glazbenim draguljima, njen debitantski singl "Softest Tune" gotovo se pa iznenada pojavio na internetima i domaćim glazbenim portalima, predstavljajući Mary kao novo ime naše glazbene scene. Korak po korak, s novim autorskim pjesmama uslijedili su i zamijećeni nastupi na Indirekt, Bloomsday i Hoomstock festivalima, a ona sa svojim bendom sve više zaokuplja pažnju publike i kritike.

Krajem listopada 2018. objavila je spomenuti album prvijenac "Things You Can't Put Your Finger On", koji je opravdao sva očekivanja te se našao u top-listama najboljih izdanja 2018. godine u brojnim medijskim osvrtima.

2019. godinu započela je rasprodanim koncertom u zagrebačkoj Močvari, u sklopu programa "Začarana Močvara", što joj je ujedno bio i prvi samostalni koncert te službena promocija albuma prvijenca. Publiku je začarala, a još jedno priznanje kritike stiglo je u vidu nominacije za nagradu Porin (u kategoriji "Najbolji album alternativne glazbe").

Kako Mary May i njen prateći bend zvuče u akustičnom izdanju, publika će moći doživjeti na novom izdanju Akustike u Rockmarku, u utorak 16. travnja. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni