Vije-sti

Luxon i Boora predstavljaju priču o

Luxon i Boora predstavljaju priču o "Nanama"

Luka Dobrijević “Luxon” i Ante Donadić “Boora”, objavili su singl „Nane“ i pripadajući videospot.

Svatko od njih dvoje već ima svoj samostalni album, Luxon “Brojalice, a Boora “Vrata raja”.

Pjesma „Nane“ snimana je u studiu “Kod Whoode”, kao i ostatak albuma „Brojalice“. Dino Oguić producirao je glazbu, a Domagoj Magaš zvučne efekte u svome muzičkom studiju u Pagu.

Nane sam napisao prije 5, 6 godina kad sam bio opterećen paškim malograđanskim mentalitetom i ta je pjesma tada bila svojevrstan odgovor na razne tračeve o meni. Boora je naravno suosjećao sa mnom pa se nadovezao na temu. Srećom, s vremenom čovjek nauči živjeti s tim mentalitetom i stopi se s "ulicama koje imaju uši ca i misli cuju".. - ispričao nam je Luxon o novoj pjesmi.

Ako se pitate tko su nane - nane su bake iz Paga koje žive starosjedilačkim načinom života. Taj stari način života nažalost ima i neke loše strane kao što su ogovaranje, zabadanje nosa u „susjedovi pijati“, idolopoklonstvo u religijskom, društvenom i političkom smislu itd., zato “Nana” ne predstavlja samo staricu koja šije pašku čipku, već svaku osobu koja je bez obzira na 21. st. zadržala malograđanski mentalitet. Na ulicama, u izvornoj formi nana je sve rijeđa pojava, zato u praktičnom smislu u svakome od nas čući jedna mala nana, bilo da se to odnosi na dobre ili loše strane naše osobnosti.

Videospot za „Nane“ režirao je, snimao je i montirao Hrvoje Magaš. Magaš je paški likovni umjetnik, završio je Dizajn vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Bavi se dizajnom, fotografijom, crta karikature na trgu u Pagu i počinje se baviti snimanjem i režiranjem videa, a ovo je njegov prvi video projekt.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni