Vije-sti

Luce nam donosi pjesmu  za sve generacije

Luce nam donosi pjesmu za sve generacije "U sjećanju"

Pjesma imena 'U sjećanju' prema riječima glazbenice predstavlja početak jednog novog ciklusa i prvi singl koji nas uvodi u njen drugi studijski album čiji je izlazak planiran za prvu polovicu iduće godine.

Tekst pjesme potpisuje Luce dok je na glazbi udružila snage s Markom Mrakovčićem. Ovo nije njihova prva suradnja, naime na samom početku u realizaciji njenog debitantskog EP 'U bojama' Mark je bio potpisnik svih aranžmana i produkcije. 

Svoj obol pjesmi dao je i Lucin bend koji ju je studijski odsvirao i to Filip Pavić na gitari, Marino Vinja na basu, Vibor Čerič na klavijaturama i Edi Grubišić na bubnjevima, uz pomoć saksofoniste Luje Parežanina i trubača Mate Picukarića za čiji je puhački aranžman zaslužan Filip Pavić. O samoj pjesmi autorica izdvaja:

'Poruka pjesme je da su nama bitne i voljene osobe u životu uvijek prisutne u nekom obliku, jer dok god smo mi živi, sjećanja i uspomene na njih žive s nama, pa čak i onda kad oni više fizički nisu tu.' 

jesma ima i svoj prateći video broj u režiji talentiranog Dinka Šimca odnosno Beyond Pines ekipe koja u zadnje vrijeme bilježi uspješne suradnje i s ostalim renomiranim glazbenicima poput grupe Detour i Ivane Kindl. Prema zamisli Dinka postignut je osjećaj toplog i atmosferičnog videa s određenom dozom sjete. Kadrovi su snimani u prostorijama Doma za starije u Koprivnici, a glavni akteri su dva plesna para, agilni i duhom mladi 80 godišnji umirovljenici gospođa Ana Vukmanić  i gospodin Alojzij Talac te mlađi Andrea Vozila i Mario Švigir.

Metodom snimanja kojom se pokušalo dočarati dojam snimanja iz jednog kadra uz stalnu vožnju kamere, te pretapanjem plesnih sekvenci jednog para na drugi, gledatelju se približila radost plesa, privrženost i prisnost među plesnim partnerima gdje bez obzira na prolaznost vremena uvijek ostaje  ta emotivna konstanta dvoje ljudi koje veže divna emocija.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni