Vije-sti

Lo sound jam dokumentarac i live svirka u Attacku za ljubitelje stoner riffova

Lo sound jam dokumentarac i live svirka u Attacku za ljubitelje stoner riffova

Offcycles kolektiv u suradnji s AKC Attackom te Distune Promotionom 19.1.2017. nudi promociju čuvena filma te live glazbene improvizacije mnogih glazbenika koji svetkuju i štuju riff već dulje vremena.

Nakon jesenske promocije u Rijeci koju su omogućili agilni Distuneovci, dokumentarac Lo Sound Desert se po prvi puta prikazuje u Zagrebu, mimo pomopoznih kino dvorana u DIY prostoru koji će se ovim putem pretvoriti u kino dvoranu ispunjenu ugodnim kaučima i stolicama, uz kokice i dim kako i priliči jednom stoner filmu.

Riječ je o DIY radu njemačkog redatelja Joerga Steinecka koji je svoj put započeo davne 2005. Svoju finalnu verziju film je doživio 2015. i od tada putuje raznim festivalima i oduševljava prikazima raznih rodonačelnika žanra. Vidjeti ćemo tako početke bendova poput Kyussa, FATSO JETSONa, HORNSSa i načina organizacije DIY svirki u pustinji koje su kasnije dale i ime žanru.

Lo Sound Desert (Teaser 2015) from Jörg Steineck on Vimeo.

Nakon filma na pozornici će se složiti prvi pravi sound clash sporih rifova. Članovi zagrebačkih bendova poput Disbaja, Left to Starve, Mališa Bahat, Stonebride, BAMWISE će samo za Vas svirati čiste improvizacije. Nema definiranih rifova i priprema. Ovo je suštinski rock sučeljavanje iz kojega se stvaraju nove tripoidne kulise. Gdje će nas odvesti rifovi niti sami ne znamo.
Ulaznice po cijeni od 10.00 kn će se moći kupiti na ulazu kluba! 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni