Vije-sti

Kralja kroz aktualni singl i video spot

Kralja kroz aktualni singl i video spot "Šeke, šeke" govori o srozavanju kulture i bujanju primitivizma

Nakon prvog solo singla "Molitva brata kvarta" koji je isporučio proteklih blagdana, Alen Kraljić Kralja, jedan od najboljih gitarista našeg područja i ikona domaće rock scene, nastavlja svoju novu glazbene etapu.

Vođa benda The Miceks, a između ostalog i jedan od osnivača sastava Pips Chips and Videoclips i nekadašnji gitarist Majki, upravo predstavlja drugi solo singl "Šeke šeke" i prateći video spot koji je nastao i prije same pjesme.

Pjesma "Šeke, šeke" na duhovit i ironičan način govori o srozavanju kulture na najniže grane i bujanju primitivizma u Zagrebu, zemlji, ali i van granica Lijepe naše. - 70-ih, 80-ih i 90-ih, ta čudna muzika slušala se na periferiji, a sada se čuje na samom Trgu bana Josipa Jelačića - poručuje Kralja.

Zanimljivo je kako je za inspiraciju novoga singla poslužio legendarni stih "Shake, Baby, Shake" pjesme "Whole Lotta Shakin' Goin' On" (Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins) koji je potom pretvoren u "Šeke, mala, šeke". 

Kralja je snimio i prateći zabavni video spot kojega je sa svojim kreativcima odlučio snimiti i prije same pjesme. Postavili smo green screen platno u garaži i snimatelj Kico je rekao da se malo glupiramo da nešto snimi. Imao sam samo refren za pjesmu, obukli smo kape i stare kapute nađene u garaži do nas, stigao je Žabica, uzeo partfiš u ruke i ludilo je krenulo spontano - pojašnjava Kralja te nadodaje kako je tek tada nastao ostatak teksta o tipu koji izlazi u grad i kojega prati ta čudna i neukusna muzika gdje god da dođe.

Autor glazbe i teksta je Alen Kraljić Kralja, koji je odsvirao i sve instrumente. Spot je režirao sam Kralja, a snimio ga je Siniša Padovan.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni