Vije-sti

Koncert Mac Demarca prebačen u veliko dvorište Močvare/Jedinstva

Koncert Mac Demarca prebačen u veliko dvorište Močvare/Jedinstva

I konačno vijest na koju ste čekali nešto dulje negoli je planirano. Koncert Mac DeMarca najavljen za 8. srpanj umjesto u samoj Močvari održat će se u velikom dvorištu Močvare/Jedinstva, a to znači da nas očekuje pravi pravcati ljetni tulum za kraj sezone u Zagrebu i najbolja moguća najava za predstojeći treći SuperUho festival u Primoštenu. Bit će još iznenađenja vezanih uz ovaj koncert, ali o tom više uskoro.

Novi paket ulaznica u prodaji će biti od 16.03. u 09:00 u Dirty Old Shopu i Rockmarku, te putem web servisa navedenih dućana. Važno je napomenuti da će kapacitet dvorišta za ovaj koncert biti dvaput veći od kapaciteta Močvare, pa vam, s obzirom na to kojom su se brzinom dosad prodavale, preporučujemo da svoje ulaznice kupite čim prije.

Prošlo je već skoro tri godine od premijernog nastupa Maca DeMarca i njegovog benda u kinu Griču - svima prisutnima jednom od najzabavnijih i najveselijih koncerata tog 14. Žedno uho festivala. U međuvremenu je izdao još dva nova studijska albuma, desetke EP-ja i demo izdanja, prevalio tisuće i tisuće kilometara odsviravši stotine rasprodanih koncerata i festivala. Od malog benda od kojeg se puno očekuje, postaje bend koji se željno iščekuje, a sada nam se ovog ljeta, 8. srpnja, u Močvaru vraća promovirati prošlogodišnje studijsko izdanje "Another One".

Kanadski multiinstrumentalist i multimedijalni umjetnik Mac DeMarco pojavio se 2008. na glazbenoj sceni iz potpune anonimnosti pod pseudonimomMakeout Videotape. Odmah nakon završetka srednje škole, preselio se iz rodnog Edmontona u klimatski topliji Vancouver i realizirao/samoizdao prvi uradak "Heat Wave", kolekciju pjesama koju je napisao i snimio u periodima dosade i neraspoloženja prilikom prilagodbe na novo okruženju Vancouvera. Ograničeno izdanje CD-a rasprodano je u rekordnom roku, a Makeout Videotape kreće na turneju. Bend je ubrzo stekao regionalno priznanje, potpisao ugovor za Unfamiliar Records i kreće na turneju s Japandroidsima u jesen 2009. Tijekom sljedećih nekoliko godina, Mac DeMarco, zajedno s Alexom Calderom i Jennom Klement, stječe još veću lokalnu i regionalnu popularnost svirajući diljem Kanade.

U naglom preokretu 2012. godine, Mac DeMarco izdaje EP "Rock and Roll Night Club" pod svojim imenom za vlastitu izdavačku kuću Captured Tracks. Izričaj novog uratka zadržao je jednostavnu lo-fi pop formu Makeout Videotapea obojavši priču mračnijom atmosferom, crpeći inspiraciju iz unutarnjih usamljenih prostora duše. Iste te godine, izdaje prvi studijski album "2" koji publika i kritika odlično prihvaćaju lansirajući ga na sami vrh indie scene te kreće na prvu veliku samostalnu turneju u kojoj je i nas posjetio.

Nakon duge i iscrpne 18-mjesečne turneje, 2014. godine izlazi drugi studijski album "Salad Days", intimniji i zreliji od albuma prethodnika, koji je potpuno opravdao očekivanja, a kritika ga na kraju godine svrstava na vrh većine relevantnih glazbenih ljestvica. U kratkoj pauzi između beskrajnih turneja, Mac DeMarco, u ljeto 2015., izdaje mini album "Another One", kao i sve ranije, za Captured Tracks. Lajtmotiv koji prožima svih 8 pjesama je izgubljena ili možda nikad pronađena ljubav, a DeMarco nam to prenosi bez pretjerane tmurnosti i patetike. Kao prethodne i ovaj album publika i kritika odlično prihvaćaju, bio je broj 1 na Billboardovoj "Top Rock Albums" ljestvici, a ujedno je postao i najprodavanije DeMarcovo studijsko izdanje.

Zabavan i iskren, veseo i neopterećen, Mac DeMarco i njegov bend će zasigurno napraviti još jedan odličan show kojeg će se svi dugo prisjećati.

Ulaznice u pretprodaji do 1.3. - 80 kn. Od 1.3. - 100 kn. Na dan događanja na blagajni kluba - 120 kn.

Potražite ih na sljedećim lokacijama:
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni