Vije-sti

Kojoti - ljetna turneja, novi singl, box set i vinyl

Kojoti - ljetna turneja, novi singl, box set i vinyl

Nakon što su 28. siječnja izašli iz čak šesnaest godina duge hibernacije i održali nezaboravan, povratnički koncert u sklopu festivala Brijačnica, bilo je neizvjesno hoće li Kojoti, jedan od ponajboljih rock 'n' roll bendova na ovim prostorima nastaviti dalje s koncertima i kreativnim radom ili će se ponovno utonuti u dubok, moćan san.

No, kockice su se za njih posložile, ispostavilo se da ih je publika jedva dočekala jer im je nedostajao upravo takav, punokrvni rock 'n' roll kakav ispostavljaju Kojoti, a kemija se među starim kolegama Davorom Vidukom, Alenom Marinom, Vanjom Marinom i Bobom Grujčićem obnovila na najbolji mogući. Uz sve to, četvorci se pridružio mlad i iznimno talentiran klavijaturist Dan Divjak koji po potrebi pjesme Kojota razgrana što vokalno što na ritam gitari.

Bend je nastavio dalje te je prvi sljedeći koncert održan u Rijeci u Pogonu Kulture, zatim u Osijeku pa u Novigradu u Istri te Šibenik u sklopu Regius festivala.

A, ljeto 2017. još uvijek nije stiglo ni do svoje polovice, a pred Kojotima se nalazi poduži niz zakazanih koncerata:
22.7. Mostar Blues&Rock Festival,
28.7. Zadar - Forum
29.7. Koprivnica - Rock Live
12.8. Čitluk - Evergreen Grin Fest
15.8. Pula - Kaštel
18.8. HoomStock - Hum na Sutli
24.8. Varaždin Špancir Fest
26.8. Vukovar - VUKOVAR FILM FESTIVAL
21.9. Rovinj - Weekend Media Festival

te su još uvijek u pregovorima s riječkom Harterom.

Nakon što završe s ljetnom turnejom, Kojoti će u dogovoru sa svojom izdavačkom kućom Dancing Bear Records pripremiti luksuzni boxset koji će sadržavati sva tri albuma "Kojoti", "Halucinacija" i "Sex, disco kung fu" te bonus materijal odnosno demo album snimljen s prvim frontmenom benda, nedavno preminulim Robertom Bušićem Bušom. Riječ je o legendarnom materijalu Kojota otpjevanom na engleskom jeziku.

Sve to bit će popraćeno i best of LP izdanjem te prvim, novim singlom koji će Kojoti objaviti nakon dvadeset godina.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni