Vije-sti

King Who i Haiku Garden u Zaboku

King Who i Haiku Garden u Zaboku

Prije dvije godine, u Zaboku je gostovao odličan bend Us Lights iz Portlanda u sklopu projekta "Koncert na Placu" koji se ponovno vraćaju 3.lipnja, ovaj put u Zelenu sobu, pod novim imenom King Who. Koncert otvara mlada slovenska shoegaze atrakcija, Haiku Garden.

Oni koji se sjećaju njihovog odličnog koncerta na zabočkom placu u rujnu 2014. u sklopu Green Room Sessions znaju o kome govorimo. King Who je bend koji uspješno kombinira standardni indie rock ugođaj s odličnim, mističnim, ambijentalnim vokalom i loopovima koji daju dubinu i mekoću njihovom nastupu koji je kudikamo žešći od studijskih snimaka. Zanimljivo je slušati mlade američke glazbenike i vidjeti njihovu oduševljenost nekim zajedničkim nam glazbenim uzorima poput Swans, Fugazi, Magazine, čiju su glazbu transformirali u svojevrstan psychodelic-indie-new wave glazbeni stil. Današnja indie scena je iznjedrila mnoge odlične bandove, pa tako se može reći da su King Who na istom tragu kao etablirani TV on the Radio ili relativno nove zvijezde Alt-J. Vjerujemo da King Who čeka isti uspjeh.

Mlada ljubljanska shoegaze atrakcija Haiku Garden dolazi u Zelenu Dvoranu kao predgrupa.
Pripremite se na odličan indie-pop / shoegaze nastup četvorice mladića "ulaštenih" pedala, magičnih tremola, reverba i odfrljenih pojačala. Haiku Garden su relativno mlad ljubljanski bend iznimno cijenjeni od kritike bilo da govorimo o njihovom odličnom "Waver" EP-ju ili live nastupima. Kritika i publika ih jednostavno vole. Kako i ne bi kad su atmosferični, melodični, ritmični i bučni poput My Bloody Valentine ili Ride. Organizatori poručuju da su im se svidjeli "na prvu loptu".

Upad na koncert iznosi 30kn ,a start je u 21:30 sati.

Koncert je ujedno i warm up za Tabor Film Festival koji će se održati od 7. do 10. srpnja 2016. u dvorcu Veliki Tabor gdje vas očekuje bogat filmski i glazbeni program. Kupnjom festivalske karte za Tabor Film Festival na ulazu u Zelenu dvoranu ostvarujete free upad na koncert sastava King Who i  Haiku Garden uz piće dobrodošlice!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni