Vije-sti

Tony Cetinski četvrti mentor u emisiji The Voice - Najljepši glas Hrvatske

Tony Cetinski četvrti mentor u emisiji The Voice - Najljepši glas Hrvatske

[caption id="attachment_4187" align="aligncenter" width="547"]Tony Cetinski, Ivan Dečak, Indira Levak i Jacques Houdek © Dario Njavro, HRT Tony Cetinski, Ivan Dečak, Indira Levak i Jacques Houdek © Dario Njavro, HRT[/caption]

Tony Cetinski, Indira Levak, Jacques Houdek i Ivan Dečak mentori su u emisiji The Voice - Najljepši glas Hrvatske, objavljeno je jučer na Hrvatskoj radioteleviziji. Uloga mentora bit će presudna u vođenju natjecatelja do pobjede, a mentorska četvorka iskoristila je priliku da pozove potencijalne kandidate u show. Prijave naime traju do 19. listopada, a nakon toga započinje postupak predizbora koji će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Kandidati čije prijave udovoljavaju kriterijima showa bit će pozvani svoje glasovne sposobnosti predstaviti sluhu četvero mentora.

Indira Levak oduševljena je kolegama mentorima, posebno, kako je kazala, njihovim frizurama. Jacques Houdek na to je uzvratio da razumije kako joj je fantastično u društvu trojice muškaraca različitih formata. Tony Cetinski zahvalio je HRT-u u ime svih mentora na ukazanom povjerenju a Ivan Dečak u svojemu je stilu najavio da je vrijeme za rock and roll u The Voiceu – Najljepšem glasu Hrvatske.

Posebnost The Voicea – Najljepšeg glasa Hrvatske krije se u trenutku kada se kandidati na audiciji predstavljaju mentorima i to samo glasom. Mentori ih na audiciji ne mogu vidjeti. Sjede u posebnim stolcima, kandidatima okrenuti leđima i nemaju baš nikakvu mogućnost suditi im na temelju izgleda ili scenskog nastupa. Pritiskom na tipku „Moj glas“ mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje i u tom trenutku stolac im se automatski zaokrene i prvi puta suoče se s kandidatom. Mentori u ovom showu rade s kandidatima i poučavaju ih zajedno s glazbenim stručnjacima iz svojega tima. Nakon audicije, slijedi dvoboj. To je trenutak u kojemu mentori pripremaju svoje kandidate da zajedno izvode istu pjesmu, a u emisiji nakon izvedbe moraju odlučiti koji od njihovih kandidata ide dalje, u natjecanje uživo!

Natjecanja uživo su završni dio u kojem se pjevači natječu jedni protiv drugih u nekoliko nastupa, a tko će pobijediti – svojim glasovima do finala odlučuju i mentori i gledatelji. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju samo gledatelji.

The Voice - Najljepši glas Hrvatske natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu The Voice of..., u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Tim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni