Vije-sti

Kengsinton Lima predstavlja novu pjesmu

Kengsinton Lima predstavlja novu pjesmu

Nova pjesma glazbenog projekta Kensington Lima, "It was better in the days of cassette", intimna je posveta formatu kazeta, albuma i devedesetim godinama 20. stoljeća.

Kensington Lima autorski je projekt Josipa Radića koji je zaslužan za sve vokalne i instrumentalne dionice na pjesmi, dok produkciju potpisuje Mark Mrakovčić, mladi zagrebački producent iza kojeg su suradnje s Irenom Žilić, Lovely Quinces, Luce i drugima.

"Inspiracija za pjesmu javila se jedne subote ujutro, a do večeri smo već imali snimku i prvi miks pjesme. Riječ je, zapravo, o jednoj veseloj i zajebantskoj posveti mom upoznavanju sa svijetom glazbe, tamo negdje sredinom devedesetih. Albume koje sam slušao na lošim kazetama i danas rado slušam na CD-ovima, ali tada su imali jedan poseban šarm. Možda i nije sve bilo bolje, kao što naslov kaže, ali je svakako bilo jednostavnije", opisuje Radić.

Nakon već objavljenih pjesama, Day off i Long summer short, "dani kazete" nastavak su suradnje Radića i Mrakovčića, a na budućim ostvarenjima pridružit će im se neki od Radićevih glazbenih prijatelja i kolega sa scene.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni