Vije-sti

SuperUho u Zagreb dovodi Yo La Tengo!

SuperUho u Zagreb dovodi Yo La Tengo!

U petak u dvoranu Jedinstvo u sklopu programa SuperUho predstavlja nam dolaze kultni indie rockeri Yo La Tengo.

Nastavši 1984. kao glazbeni projekt budućih supružnika Ira Kaplana (gitara, klavir, vokali) i Georgie Hubley (bubnjevi, klavir, vokali), kojima se 8 godina kasnije priključio basist James McNew, Yo La Tengo su s vremenom stekli kultno sljedbeništvo te postali jednim od najvećih miljenika glazbene kritike diljem svijeta. Za sobom imaju četrnaest redom izvrsnih albuma prekrasne, intrigantne, eksperimentima sklone i nerijetke bučne pop glazbe, radili su glazbu za filmove ali i snimili temu za kultne Simpsone, glumili su The Velvet Underground u filmu "I Shot Andy Warhol" te dijelili pozornicu s mnogim drugim glazbenim velikanima.

U ožujku ove godine bend je za Matador Records objavio novi studijski album “There’s a Riot Going On”, opet ostavio bez daha fanove i glazbenu kritiku, te ih odveo na još jednu veliku američku i europsku turneju. Yo La Tengo su prije točno 4 godine prvi put nastupili u Zagrebu, oduševili ga ali i bili podjednako oduševljeni ovim gradom i njegovom publikom kojoj se 11. svibnja vraćaju.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 150 kuna u prodaji su u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te Rockmarku (Berislavićeva 13). Od 27.11. cijena će im biti 150 kn, a na ulazu će koštati 180 kn, ako već ranije ne budu rasprodane.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni