Vije-sti

Jessa je finalistica ovogodišnje Dore

Jessa je finalistica ovogodišnje Dore

Svaki glazbenik priželjkuje nastupiti na velikom glazbenom natjecanju kao što je Dora, a kada je u pitanju mladi izvođač koji tek započinje svoju karijeru, čast i odgovornost se povećavaju.

U prosincu 2021. su objavljeni službeni rezultati ovogodišnjeg natječaja za izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije “Dora 2022”. Između 184 prijavljene skladbe, stručni žiri je odabrao njih 14 i 4 rezervne koje će 19. veljače 2022. sudjelovati na Dori i postati hrvatski predstavnik koji će nastupiti na Eurosongu 2022. u svibnju u talijanskom Torinu.


Među pjesmama koje će se natjecati za hrvatsku pjesmu Eurovizije našla se i pjesma "My Next Mistake" zadarske kantautorice Jesse koja je napisala glazbu i tekst, dok je za produkciju zaslužan Silvio Pasarić.


Jessa se kao kantautorica predstavila hrvatskoj javnosti prošle godine kada je izdala prvi samostalni singl „Tweenty-one“. Iako stanuje u Dublinu u Irskoj gdje studira audio inženjering na fakultetu koji je osnovan u sklopu Windmill Lane Recording Studios, jednog od najpoznatijih studija u Europi, marljivo radi na svojoj pjevačkoj karijeri i predstavlja svoju glazbu hrvatskoj publici.  U trenutku prijave za natječaj pjesme „Dora 2022“ izdaje drugi singl na engleskom jeziku „Would You“. Njen producent, inače dobar prijatelj Silvio Pasarić, odlučio je pjesmu „My Next Mistake“ prijaviti u zadnjem trenutku.


„Nismo puno očekivali od svega ovoga, jer smo pjesmu prijavili u zadnji trenutak. Pjesma je nastala u prvom lockdown-u, polako sazrijevala svo ovo vrijeme i eto... Došao je trenutak da ugleda svjetlo dana. Kada su rezultati objavljeni trebalo je jedno vrijeme da se sve slegne i da shvatimo da idemo u Opatiju. Moj tim i ja smo odmah krenuli s planiranjem i osmišljavanjem cjelokupne strategije. Imam jako dobar krug ljudi oko sebe, ideja je puno i vidjet ćemo kako će to na kraju sve ispasti. Za grafiku se pobrinuo  Aleksandar Rapaić, koreografiju osmišljavaju Helena Janjušević i Diego Siqueira i plesačice Kika Čebić, Lana Antunović, Karla Radić i Mia Petković, a za šminku će se pobrinuti Marija Škara Aliji iz Masha beauty studija. Odradila sam i snimanja u suradnji s fotografkinjom Rinom Marcelić, a za odjeću koju sam imala na snimanju se pobrinuo Tiramol Hr vlasnice Sane Barabe i BiteMyStyle Zorana Aragovića čije ću kreacije nositi i na nastupu. Cijeli proces priprema je vrijedno bilježio svojim fotićem Vito Hordov. Pripreme su zaista iscrpne, ali uživam u cijelom tom procesu“ – komentirala je Jessa svoj ulazak u finale Dore 2022.


Jessu glazba prati cijeli život, sama je naučila svirati gitaru i klavir, a nastupa još od osnovne škole. Vrlo rano je počela pisati vlastite pjesme, a odlazak na Doru smatra svojim velikim uspjehom. Iako je vrlo ozbiljno pristupila pripremama, Jessa naglašava:  „Prije svega, želimo se zabaviti. Dati sve od sebe i prikazati na najbolji mogući način My Next Mistake. Do sada je ta pjesma bila moja, dio mene, a sada će napokon ugledati svjetlo dana i postati vaša, slobodna za interpretiranje na način na koji vama najviše paše.“
Jedva čekamo vidjeti Jessin nastup na Dori, a dotad uživajte u njenom zadnjem singlu Would you i pratite Jessu na društvenim mrežama i streaming servisima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni