Vije-sti

John Frusciante se vraća u Red Hot Chili Peppers

John Frusciante se vraća u Red Hot Chili Peppers

Dugogodišnji gitarist Peppersa zamijenit će svoju zamjenu Josha Klinghoffera.

Red Hot Chili Peppersima se pridružuje dobro znano lice. Gotovo desetljeće nakon odlaska iz benda, njihov dugogodišnji gitarist John Frusciante se ponovno priključuje kalifornijskim rockerima. Fruscianteov povratak bend je objavio jučer putem društvenih mreža.

The Red Hot Chili Peppers objavljuju da se rastajemo od našeg gitarista proteklih deset godina, Josha Klinghoffera. Josh je prekrasan glazbenik kojeg poštujemo i volimo. Zahvalni smo za vrijeme s njim i brojne darove koje je s nama podijelio. Također, s velikim uzbuđenjem i punim srcima objavljujemo da se John Frusciante vraća u bend. Hvala vam.“, stoji u objavi benda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Red Hot Chili Peppers (@chilipeppers) on

Frusciante je s Peppersima posljednji put zasvirao na dvostrukom albumu „Stadium Arcadium“ 2006. godine. Njegovo mjesto je zauzeo Josh Klinghoffer koji je s Peppersima snimio da studijska albuma „I'm With You“ (2011.) i "The Getaway" (2016.). Prema pisanju portala Stereogum, Peppersi su proteklih godinu i pol proveli u studiju radeći na novom albumu, ali nije poznato koliko je i je li uopće Frusciante sudjelovao na novim pjesmama. Bend trenutno ima zakazane nastupe na nekoliko festivala sljedeće godine, a možemo se nadati da će se nakon ove objave ta lista poširiti.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja