Vije-sti

Bliži se peti Graffiti na Gradele fest

Bliži se peti Graffiti na Gradele fest

Peti po redu regionalni graffiti festival Graffiti na Gradele održat će se od 28. do 30.7. u Bolu na Braču.

Najavom nastupa Kreše i Žuvija, uz podršku kolektiva Blaw:Blaw, Juicy Croatia te DJ-a Sinke Fresha i Tikacha te graffiti writera Lunara zaključuje se ovogodišnji line up koji će se dodatno obogatiti još nekim iznenađenjima i gostovanjima.

Svoje sudjelovanje do sada su potvrdili sljedeći glazbenici: High5, Krešo i Žuvi, Kuku$, Tibor, Žaegulj i Geralt iz Rivije, Tone Tuoro, Toxara, Zembo i DaMental te Marchello Mede, dok su za DJ program zaduženi Blaw:Blaw, Oliver (Bassinga), VRH, Tikach, Sinke Fresh, Niki Peducci, Vuk Oreb i Juicy Croatia.

Na popisu graffiti writera nalaze se neka od trenutno najsnažnijih i najaktivnijih regionalnih imena: Lonac, Lunar, Artez (BG), Chez186, Wuper (BG), Azram (Ljubljana), Artuditu, Bare Pimp my Pump, Modul Osam, Mane Mei, Sarme, Anxio, Supernia, Hana, Casino, Royal, Nikola Mihajlović (BG) i Wens.

Graffiti na Gradele regionalni je graffiti festival koji se u Bolu na Braču održava po peti jubilarni put, na prostoru "Fabrike", odnosno bivše tvornice ribe, te napuštenog hotela "Bijela kuća". Riječ je o neprofitnoj i u potpunosti volonterskoj inicijativi mladih koja za cilj ima okupiti što više mladih graffiti umjetnika i glazbenika iz cijele regije, kako bi na nekoliko dana Bol pretvorili u malu urbanu meku, kreirali platformu za umrežavanje, nove suradnje, kreativan rad i dobro druženje te svojim aktivnostima zaživjeli napušteni i devastirani hotelski kompleks "Bijela kuća". 

Tijekom trajanja festivala organiziraju se brojne graffiti radionice za djecu i mlade, izložbe mladih autora, skateboard i sportska natjecanja, a posjetiteljima će cijeloga dana na raspolaganju biti i lounge zona smještena uz samu plažu. 

Iako je festival neprofitnog i volonterskog karaktera, ulaznica se niti za jedan dio programa ne naplaćuje i ulaz je slobodan za sve. 

Isto tako, posjetitelji festivala festivalskom će narukvicom moći ostvariti i brojne popuste na razne usluge po cijelom Bolu.

Kako je festival izgledao prošle godine možete vidjeti u službenom aftermovieu.

Festival je dio programa Bolskog kulturnog ljeta, a održava se uz podršku Centra za kulturu Općine Bol.

I ove godine u suradnji s brojnim partnerima i podržavateljima festivala Graffiti na Gradele omogućuju svojim posjetiteljima komotan i povoljan dolazak te smještaj sva tri dana festivala. Ove godine festival podržavaju Adria Tours Bol, Meteor kamp, Autotrans i Croatia Airlines. Posjetiteljima su na raspolaganju direktne autobusne linije Zagreb-Bol, a ako se odluče iz Splita doći trajektom iz Supetra mogu po povoljnoj cijeni Autotransovim autobusima doći u Bol. Za one koji su pobornici bržeg putovanja, Croatia Airlines omogućuje direktan let Zagreb-Bol po cijeni od 330 kuna za posjetitelje festivala. Kada posjetitelji dođu u Bol mogu se smjestiti u Meteor kampu ili potražiti apartmanski smještaj posredstvom Adria Tours Bol koji su za sve GNG posjetitelje osigurali izrazito povoljne cijene apartmana (za 4 osobe 84 eura/noć, za 5 osoba 105 eura/noć i za 6 osoba 126 eura/noć).

Za sve informacije o dolasku, prijevozu i smještaju pratite službeni Facebook event festivala. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni