Vije-sti

Jedna večer, dva djela, tri dame i tri instrumenta

Jedna večer, dva djela, tri dame i tri instrumenta

Marija Pavlović, Monika Leskovar i Martina Filjak strastveno su zatvorile program 37. Večeri na Griču.

Izuzetno uspješnih karijera, tri su vrhunske glazbenice uspjele pronaći vrijeme kako bi stvorile romantičnu čaroliju u Maloj dvorani Lisinskog. Samouvjereno vladaju instrumentima, kroz njih progovaraju osjećaji i tri zasebne osobnosti koje zajedno funkcioniraju i više nego skladno. I nježne i grube kada je potrebno, a prije svega odlučne i precizne, zajedno proživljavaju svaku odsviranu notu, publici pružaju vrhunski doživljaj na svjetskoj razini. 

Dva trija, Beethovenov u B-duru i Brahmsov u a-molu izvele su s velikom lakoćom, uživajući pritom u vlastitom mikrokozmosu, prepunom ljubavi i strasti što se itekako pozitivno odrazilo na kvalitetu zajedničkog muziciranja. Na trenutke i mistične, njihovo je međusobno razumijevanje neupitno, svaku stavku za impresivan završetak najboljeg ljetnog glazbenog programa u Zagrebu su ispunile.

37. Večeri na Griču predstavljene su kroz devet koncerata vrhunskih svjetskih glazbenika koji su zagrebačkoj publici ponudili veliku raznolikost glazbenih žanrova, a gromoglasne ovacije svake večeri dokaz su da se ovdje uistinu radi o probramu bez konkurencije.