Vije-sti

Charenee Wade 5. svibnja u Lisinskom

Charenee Wade 5. svibnja u Lisinskom

Charenee_LB570x270-szd-570x270

Koncert Charenee Wade i Jazz orkestra HGM-a

Niz ovosezonskih gostovanja uglednih njujorških glazbenika u ciklusu HGM jazz orkestra Zagreb nastavlja mlada pjevačica, skladateljica, aranžerka i edukatorica Charenee Wade, rođena u Brooklynu. Inspirirana velikom Sarah Vaughan, jazz je počela pjevati u dobi od 13 godina.

Kroz slijedećih dvanaest godina intenzivnog izučavanja jazza i klasične glazbe, Charenee Wade je izrasla u istaknutu protagonisticu njujorške jazz scene, stekavši Master's Degree na uglednom sveučilištu Manhattan School of Music. Između brojnih priznanja i nagrada koja je do sada primila u svojoj nedugoj karijeri izdvajaju se: nastup i intepretacija vlastite glazbe u Kennedy centru u Washingtonu u sklopu programa Betty Carter's Jazz Ahead, izbor prve pratilje na vokalnom natjecanju Jazzmobile, zatim izbor prve pratilje godine 2010. na uglednom Theolonius Monk vokalnom natjecanju, te stipendija od 2007. do 2009. na JAS Academy Summer Sessions koju je vodio Christian McBride.

Trenutno djeluje kao predavač na sveučilištima Aaron Copland School of Music, City College i Jazzmobile Workshop program. Uz brojne nastupe izvan Sjedinjenih Država na uglednim festivalskim pozornicama ponajprije se izdvajaju nastupi u njenom rodnom New Yorku u klubovima kao što su: Jazz Gallery, Jazz at Lincoln Center's Dizzy Coca Cola's, Smalls i Zinc Bar in NYC. Svoj debitantski album Love Walked In objavila je u srpnju godine 2010.

Koncert će biti održan u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Cijene pojedinačnih ulaznica:
70,00 kn
90,00 kn (mjesto za stolom uz piće po izboru)
20% popusta za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji te pretplatnike ciklusaLisinski subotom.
Vlasnici Kulturnog pokaza HGM-a mogu podići besplatnu ulanicu na blagajni Dvorane.
Učenici i studenti, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, dva sata prije početka koncerta mogu kupiti ulaznicu po cijeni od 10,00 kn (navedeno se ne odnosi na ulaznice po 90,00 kn)
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni