Vije-sti

Jam Ritual izdao album prvijenac “Greasebucket”

Jam Ritual izdao album prvijenac “Greasebucket”

Mladi perspektivni varaždinski blues rock sastav , Jam Ritual službeno je 22. Veljače predstavio svoj dugo najavljivani album prvijenac naziva „Greasebucket“. 02. ožujka su ga u cijelosti objavili i na svojem službenom YouTube kanalu. „Greasebucket“ sadrži deset punokrvnih rock’n’roll stvari s modernim blues prizvukom, koje zvuče nevjerojatno svježe iako su napravljene na već desetljećima eksploatiranom teritoriju rocka. Energični i zarazni refreni te bogate, ali opet nepretenciozne solaže aduti su zbog kojih će se ovaj album svidjeti ljudima raznih glazbenih preferencija.

Za snimanje albuma  prošle godine potegnuli su do Mostara u MC Pavarotti studio, a sniman je  na analognoj SSL konzoli iz londonskog Eden Studia. Na istoj su između ostalih snimali i U2, Bob Marley te Sex Pistols, pa bi se moglo reći da ovaj album ima i vrhunski pedigre.

 Mix i mastering albuma odrađen je u Ljubljani a potpisuju ga Matko Grgas te Ivan Ban. Uz stalnu postavu benda koju čine: Toni Tkalec (vokal, gitara), Karlo Merkaš (bass gitara), Matija Burek (bubanj) i Edvin Đerahović (gitara), na albumu su gostovali Rajko Ray Puclin (klavir, hammond), Jelena Žnidarić – Zsa Zsa L’amour (back vocal) i Maja Mirić (back vocal). Za dizajn albuma zaslužan je mladi varaždinski kreativac Fran Mubrin.

U vrijeme općeg pada utjecaja diskografskih kuća na stanje u galzbenom svijetu, Jam Ritual se nakon pregovora sa razno raznim izdavačima odlučio za samostalno izdavanje albuma.

Svoj primjerak „Greasebucketa“ možete pribaviti putem njihove službene facebook i web stranice te pripadajuće e-mail adrese.  Bend je do sad održao 100-tinjak koncerata diljem Hrvatske i inozemstva uključujući i nastupe na na glavnoj pozornici InMusic festivala 2012. i 2014. Godine gdje su nastupili uz bok svjetski poznatim imenima svjetske glazbene scene, zatim nastup na Špancirfestu 2013. Kao predgrupa Skunk Anansie koji su ih osobno izabrali za svoju predgrupu i kao support američkoj rock atrakciji Rival Sons 2012. u prepunom malom pogonu zagrebčke Tvornice.

Prvi u nizu nadolazećih nastupa održat će u klub KLUB u Zagrebu 20. ovog mjeseca uz podršku grupe Mahatma.

 Cijelokupni album možete preslušati na službenom youtube kanalu benda.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni