Vije-sti

Jam Ritual predstavio novi singl i spot -

Jam Ritual predstavio novi singl i spot - "Padobran"

Varaždinska rock četvorka Jam Ritual, nakon albuma prvijenca "Greasebucket" na engleskom jeziku koji je na mnogim portalima uvršten u sam vrh albuma regije 2015. godine, predstavlja novi singl i spot "Padobran".Riječ je o prvom singlu benda na hrvatskom jeziku te laganom stilskom zaokretu u zvučnoj slici benda.

Na predstavljenom singlu Jam Ritual koketira s elektronikom i korištenjem sampleova na bubnju te istraživanju novih zvukovnih sekvenci.

"Što se tiče samog zvuka benda, išli smo raditi nešto novo. Svakako se osjeti razlika u usporedbi s prošlim albumom Greasebucket. To više nije čisti rock. Dosta dugo smo eksperimentirali sa 'old school' analognim synthevima i na kraju smo te zvukove odlučili ukomponirati u novi singl. Tako smo pjesmi dali moderan, a opet retro prizvuk. Još jedna stvar koja je nova za nas je i zvuk bubnja. Od sad se planiramo igrati s tim 'novim' zvukom benda i na sljedećim singlovima. Tekst je na hrvatskom jeziku. Odlučili smo vidjeti kako će publika reagirati na tu promjenu, a nije ni loše napokon imati izdavača. Mislimo da su nam sada puno veće šanse naći se u eteru radija, a to nam je bio cilj. Željeli smo povećati slušanost, a pošto smo u Hrvatskoj, promjena jezika na hrvatski, ima jako puno smisla. Kad smo odredili cilj, lako smo došli do zaključka što ćemo promijeniti." - izjavio je Toni Tkalec, vokal benda.

Spot je sniman na dvije lokacije, području napuštene Sveučilišne bolnice u Zagrebu te na poznatom Varaždinskom vodotornju. Radio ga je mladi varaždinac Lovro Habek, a sam spot nema neku priču jer je ideja benda bila predstavit se novoj publici s obzirom na stilsku promjenu u zvuku te da pjesma bude u prvom planu bez previše vizualnog kompliciranja. Za mix je zaslužan Matko Grgas a za mastering Gregor Zemljić.

Jam Ritual je osnovan 2009. kao blues/rock band, a 2015. godine izlazi njihov debi album "Greasebucket" popraćen odličnim kritikama. Album je snimljen je u poznatom MC Pavarotti studiju u Mostaru koji je opremljen po zamisli Briana Enoa i Petera Gabriela, što je znatno pridonijelo zvuku "Greasebucketa", koji je izdan za "Rock Svirke Records". Do sada su održali više od dvijesto nastupa diljem regije i Europe, od kojih valja izdvojiti dva nastupa na "Main Stageu" INmusic festivala i nastup na Špancirfestu kao predgrupa britanskoj rock atrakciji Skunk Anansie. Bend je nedavno potpisao za izdavačku kuću Croatia Records i u planu je jesenska i zimska klubska turneja te promoviranje novog materijala na hrvatskom jeziku.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni